Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu
1. De ce sunt Sfintii Constantin si Elena intocmai cu apostolii cinstiti (am auzit la postul Trinitas la sluje) ?
|
Petru ca a dat "frau liber" crestinismului in vastul sau imperiu...dupa numeroase persecutii indurate de crestini si dupa multele suferinte indurate, prin grija lui C-tin crestinismul a adus libertate.
Citat:
2. Ce este Sfanta Traditie ?
|
Sfânta Tradiție sau Sfânta Predanie este învățătura dată (lăsată și transmisă) de Dumnezeu prin viu grai Bisericii, din care o parte s-a fixat în scris, mai târziu. Ca și Sfânta Scriptură, Sfânta Tradiție cuprinde descoperirea dumnezeiască trebuitoare mântuirii noastre. Ea este viața Bisericii în Duhul Sfânt (sau "viața Duhului Sfânt în Biserică" - Vladimir Lossky) și curentul, fluviul viu al vieții Bisericii.
Altfel definită, Tradiția sfântă este "învățătura dată de apostoli primilor episcopi, iar aceștia celor de după ei până astăzi, prezentă în definițiile sinoadelor ecumenice, în scrierile Sfinților Părinți și în cărțile de slujbă ale Bisericii"
Citat:
3. (Pentru adventisti) Poate un adventist sa dea sa manance la un neadventist carne de porc sau alte mancaruri necurate ? (avand in vedere Deuteronomul, cap14, verset 21)
|
Ei nu stiu cum arata porcul, cum sa mai si dea de "pomana"!?
Citat:
4. (Pentru adventisti) Scrie in biblie sa nu consumi alcool ?
|
Nu scrie! In Biblie scrie:
vezi Ps. 103, 15 ....și vinul veselește inima omului;
Facere 43, 34 : ... Și au băut și s'au veselit cu el.
Judecatori 9, 13: Dar vița le-a răspuns:Oare-mi voi lăsa eu vinul– veselia lui Dumnezeu și a oamenilor –ca să mă duc să domnesc peste copaci?
Rut 3,3 ...dar să nu i te descoperi omului până ce el va fi sfârșit de mâncat și de băut.
I Timotei 5, 23 De acum nu bea numai apă, ci folosește puțin vin, din pricina stomacului tău și a deselor tale slăbiciuni.
Apoi, la Cana Galileii apa a fost facuta in vin : nu in must nici in Fanta Madness?
Scrie sa nu te imbeti!: Efeseni 5, 18.
Să nu vă îmbătați de vin, în care este pierzanie, ci vă umpleți de Duh,
sau: I Cor. 6. 10. Nici furii, nici lacomii,
nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii
nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.
Citat:
5. (Pentru adventisti) Credeti ca absolut toti care au murit au sufletul in stare inconstienta ? (intreb gandindu- ma la Moise despre care scrie ca a murit dar a si vorbit cu Iisus).
|
Tot ce crede E. White , cred si ei!
Citat:
6. Cine a compus Noul Testament? (adica cine si pe ce criterii au selectat din scrierile evanghelistilor si apostolilor)
|
....
Citat:
7. Stie cineva justificarea BOR privind plasarea Craciunului pe 25 decembrie ?
|
....
Citat:
8. Poate cineva scoate demoni fara Sfantul Duh ?
|
Da poate: Matei 7, 22-23 Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit
și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? Și atunci voi mărturisi lor:
Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea.
Citat:
9. (Pentru adventisti) Am inteles ca la voi botezul e doar printr-o singura scufundare completa in apa si sustineti ca numai asa trebuie facut. Daca da, scrie in Biblie ca asa trebuie facut ?
|
Scrie la E. White, "profetul" inspirat....