View Single Post
Vechi 18.02.2011, 08:31:50
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Catalin, scuze, dar pare ca uiti ceva: e vorba de o promisiune facuta lui Dumnezeu, ca copilul lor sa se nasca sanatos. Nu au promis BC; dar BC i-a refuzat in ceea ce priveste intrarea in manastire.
In schimb i-a primit BO. Acum i se reproseaza BO ca a despartit o familie(?), in vreme ce BC ar fi trecut cu vederea promisiunea facuta.
Pai cum asa?!? BO i-a primit la cererea lor si in urma promisiunii facute in fata lui Dumnezeu, caci s-au rugat in acest sens.

Oare e adevarata povestea aceasta, conform careia aceasta mama cu doi copii este la Manastirea Petru Voda? E usor de aflat.

Cand cerem ceva de la Dumnezeu, promitand ceva in schimb, si Dumnezeu ne indeplineste cererea, si noi la randul nostru TREBUIE sa ne tinem de cuvant. Nu ne jucam cu Dumnezeu!
Doamna Miha-Anca, multumesc pentru prezumtia de vinovatie cu care ma tratati. De fapt m-am obisnuit: sint catolic-sint vinovat. Daca vi se pare ca am inventat, puteti da telefon la manastirea Petru Voda. Prietena mea se numeste Cristina. Cind eu am sunat, au stiut destul de repede despre cine e vorba, pentru ca nu prea sint acolo catolici convertiti la ortodoxie, care traiesc o viata de calugarie si care sa mai aiba si copii! Numarul il gasiti pe net.

Concluzia dumneavoastra e urmatoarea:
1. Relatarea vine de la un catolic, deci probabil ca nu e adevarata
2. Daca e adevarata, Biserica Ortodoxa a procedat corect, totusi, pentru ca tinerii au facut o promisiune. (Totusi, inainte de acea promisiune, tinerii au facut o promisune mai mare, atunci cind s-au casatorit- sa ramina toata viata impreuna, la bine si la rau.)

P.S. Nu faceam nici un repros Bisericii Ortodoxe. Era raspunsul meu la faptul ca Biserica Catolica nu pune pe umerii credinciosilor catolici greutati mai mari decit le poate duce. Ca si in cazul despre care discutam.

Last edited by nutucutu; 18.02.2011 at 08:41:12.
Reply With Quote