View Single Post
Vechi 18.02.2011, 19:50:42
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit parere !

Ar trebui,cred, ca niste oameni cu capul pe umeri si europeni,totodata, cum ne pretindem,sa vedem si sa examinam care e legislatia unori tari vestice privitoare la maidanezi !
Eu unul pot sa zic ca in orasele unei tari precum austria nu vezi picior de maidanez,si sa cauti cu lumanarea ziua-n amiaza mare !!!

De ce oare austriceii nu au caini pe strazi, or fi ei oameni sadici si neiubitori de animale ?!

In alta oridine de idei, v-ati interesat oare care e statistica cu miile de oameni muscati de caini,care se prezinta pe parcursul unui an,la centrele antirabice ???
Dar traumele psihice si psihologice dezvoltate de un om inconjurat de vreo haita de 5-6 caini,care il ataca ??? Sau credti ca trece saracul om foarte usor peste asta ???

Iubitorilor de aproapele-caine, incercati sa il iubiti si pe aproapele-om ! Nu de alta, dar parca e mai in spiritul crestinismului,nu ? Sau ma insel eu ! Si Dumnezeu recomanda, mai degraba sa le tinem partea necuvantatoarelor ,decat pe cea a semenului nostru !!! oare ???

Pai unde altundeva, decat in stralucita noastra patrie,s-a mai intamplat sa moara oameni muscati de caini ???
Am auzit ca, chiar si in indepartata rusie, aceasta problema a cainilor nu exista,rusii chiar, razand de noi,fiind intr-o calatorie prin tara noasta !!!

Oricat l-am pretui pe acest animal simpatic,si intr-adevar devotat omului,si pe care chiar si noi il iubim,ca si pe celelalte animale(calul,vaca, porcul,mata...gaina,...etc!)nu putem sa-i conferim un statut privilegiat(eventual statut de animal sfant,ca al vacii in india !!!) inj detrimentul altor animale, la fel de simpatice si pe care le sacrificam la greu,pentru hrana,fara ca corul aparatorilor cainilor sa fie scandalizati de asta !!!

Nu putem sa investim milioane de euro, in adaposturi,si firme de medicina veterinara,al caror rezultat final,nu e decat persecutarea si chinuirea fara sens a saracelor animale,prin castrarea lor si izolarea in custi insalubre !
Cainii insasi, daca ar avea voce umana, ar implora ei isisi sa fie mai degraba etuansaiati in masa ,decat sa fie castrati ,infometati si izolati in spatii stampte !!!

Oricat am iubi animalele si cainii, trebuie sa recunoastem ca ne e mai aproape de corp camasa decat haina,adica ne e mai aproape aproapele-m,decat aproapele-caine !!!
Asa vad eu situatia !!!