Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Dragul meu, fără supărare, reacția ta denotă nu numai o slabă cunoaștere a filosofilor în cauză, dar cred că și lecturi sărăcăcioase în domeniul creștinismului.
|
Cred ca mai degraba in domeniul crestinismului...
Intrucat nu putem spune ca nu au fost filozofi crestini care sa debata temele astea...
De fapt suntem plini de argumentari si de explicatii, pe care ar trebui sa le mai bagam in seama din cand in cand, in ciuda filozofilor care nu au fost crestini... Asta daca vrem sa ni-l explicam pe Dumnezeu....
Daca vin sectantii, ateii, cu tot felul de argumentari, iar noi sa nu stim o boaba despre Dumnezeu... normal ca ne pierdem si ne facem pacate mari... De aia, daca vrem sa aducem asemenea intrebari... trebuie intai sa ne documentam... pentru ca nu numai noi ne-am intrebat acest lucru... ci si altii... care au fost din intamplare sfinti parinti... si pe care i-a ajutat Dumnezeu sa inteleaga... ar trebui sa lepadam egoismul acesta de cautare a lui Dumnezeu, fara de Dumnezeu...
Citat:
În prealabil postat de I.Calin
Oricum, lecturile nu mântuie.
|
Depinde ce fel de lecturi... si cum luam aminte la ele... si cum reactionam dupa ce le-am citit...