Citat:
Īn prealabil postat de Danut7
atunci imi pun protestant...
|
Danut,am citit cu atentie opiniile tale.Modul cum tu abordezi anumite probleme nu ti-ar fi de folos in protestantism.De calvinism nici nu mai vorbesc.Daca consideri ca vei gasi raspunsuri la noi,la modul cum tu incerci sa abordezi problema,trebuie sa iti spun ca vei fi surprins:s-ar putea sa fim mult mai stricti pe anumite aspecte decat iti imaginezi.
Intrucat in multe situatii despre noi si credinta noastra se discuta mai mult din surse indirecte si nu din propriul studiu trebuie sa precizez ca sunt putine sanse sa dai peste o abordare maleabila,sau o abordare care sa duca discutia spre un relativism religios.Vei da exact peste contrariul acestui fapt,cel putin in calvinism.Ba chiar as spune ca cei din ortodoxism s-ar putea sa fie mai ingaduitori si blanzi pe anumite aspecte.Credinta noastra,la calvinisti ma refer, este putin mai dura ca doctrina.Daca aici consideri ca ai probleme cu acest aspect imagineaza-ti cum vei reactiona cu privire la modul nostru de a intelege calea Credintei.
Eu cred ca ar fi mai bine,cel putin pentru moment,sa nu cauti alta credinta ci sa verifici foarte exact,fara graba,ce spune a ta.
Cel de Sus sa fie alaturi de tine.