View Single Post
Vechi 20.02.2011, 06:13:23
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Daca am sti exact cum gandeste EL....am fi un soi de dumnezei mai mici....Si-mi vine asa in minte un vers..."nu cerceta aceste legi, caci esti nebun de le-ntelegi"....Sa cautam mai bine la cum trebuie sa gandim noi , ca sa ne apropiem de EL ! Doamne ajuta!
Hristos zicea pe undeva ca suntem si noi dumnezei... pe alt undeva ne zicea sa fim desavarsiti precum Tatal nostru e desavarsit... adica putem pune inceput, si putem merge pe o cale de desavarsire... ce e oare desavarsirea?
Deci, prin mila Lui, putem chiar sa intelegem ceva... caci daca n-am intelege nimic din gandirea lui Dumnezeu, nu ne-am putea intelege cu El pana la o adica, si astfel, nu L-am cunoaste, si am putea zice ca... chiar nu exista...
Dar uite ca am vorbit cu El, ca ii facem voia Sa (cei care o facem), dupa gandul Sau, si intr-o masura putem intelege un fel de model foarte vag de gandire dumnezeiasca...

Din nou, recomand Sfantul Ioan Damaschin Dogmatica pentru astfel de intrebari

Si in orice caz, am ajuns la un fel de concluzie ca topicul ar fi cam... superficial...