View Single Post
Vechi 20.02.2011, 17:04:23
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Pustnicii nu sunt obiective turistice

Nu știu cât sunt pustnicii de încântați de vizite și pelerinaje, e cert că cel care-i va căuta va avea și un folos duhovnicesc. Dar folosul pustnicului? Nu și-a decis el cândva o altă soartă? Credeți că își doresc vizitele? Majopritatea nu refuză aceste întâlniri, pentru ei, și aceste vizite sunt un soi de încercări. Au dorit, probabil, să se distanțeze de problemele acestei lumi. Și sunt vreo doi hotărâți să le aducă aminte. Și mă duc și eu, hop-țop, eu, cel cu multe probleme (și în ochii mei cele mai importante probleme) incapabil să-mi pun ordine între ele, să le aduc aminte și lor, tocmai, de ceea ce au ales să scape și să se apropie cât mai mult de veșnicie. Cred că până la urmă e dovadă de bun simț creștin să mi le rezolv cu preotul meu de mir sau prin alte mijloace. Cred că Iisus Hristos ne-a oferit destule resurse duhovnicești spre mântuire sau dacă nu ne ajung, n-avem decât să ne facem ... pustnici. Dacă nu vrem să devenim pustnici sau cel puțin monahi, atunci să facem ascultare aici în lume.

Să ne ajute Dumnezeu!

P.S. Și să nu uit, pustnicii nu sunt obiective turistice.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote