Subiect: ajutor :(
View Single Post
Vechi 21.02.2011, 00:13:04
catehumen catehumen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.01.2011
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Filofteea Vezi mesajul
Buna ziua,
Ma numesc Filofteea si am o mare dilema pe care as vrea sa va rog sa ma ajutati sa o rezolv. Sunt eleva in clasa a XII-a la profil uman si-mi place extraordinar invatatura si tot ce tine de scoala, insa nu pot spune acelasi lucru despre ora de filosofie, unde invatam despre tot soiul de filosofi blasfemi, cum ar fi Sartre si Nietzsche. Efectiv urasc aceste ore la care ni se preda despre oameni care au nesocotit poruncile Domnului (in plus, profesoara de filosofie ii lauda mereu) si invataturile lor pacatoase, dar in acelasi timp imi vine greu sa chiulesc pentru ca si asta ar fi un pacat. Ce sa fac? Am vorbit si cu profesorul meu de religie, care mi-a spus ca nu am ce face, asta e programa si tot ce pot face e sa nu ma las ademenita de blasfemiile acestor filosofi. Cu toate acestea, eu trebuie sa invat acest filosofi si sa dau lucrare si sa fiu ascultata din ei, in conditiile in care mi-e peste putinta sa repet ideile lor.
Stit cumva daca pot face o cerere sa nu mai particip la aceste ore sau aveti alte solutii?
Ce pot sa-ti spun ,doar o parere,eu zic sa citesti despre ce de cere la filozofie ,asta nu inseamna ca faci un pacat ,gandeste-te la chestia asta ca o privire din alt unghi ,o alta perspectiva asupra vietii facuta de mari atei .
In plus gandeste-te ,ca cei care sau luptat si se lupta cu diavolul sau cu ispitele ,au cunoscut aproape tot despre modul lor de actiune ! Nu poti sa stingi un foc ,daca nu stii ce este si din ce e facut ,nu ?
Roaga-te la Dumnezeu si Maica Domnului si vei gasi limpezimea mintii de care ai nevoie !
Reply With Quote