Diferite metode propuse de oameni pentru a afla Adevărul
Atât de frumos e Dumnezeu! Iată am ajuns și la Ierusalimul de jos, și la Sfântul Mormânt, și cele pipăite acolo nu avem noi oamenii puterea de a le descrie. Este un vuiet înțelegător.
Astăzi am o mică pauză între două mari examene și mă bucur că pot să scriu din nou despre adevăr.
Cum putem afla adevărul?
Trebuie să-L dorim mai presus de a ne dori pe noi, chiar de ar fi nevoie să ne dăm sângele și de ce nu? și viața pentru a-L afla. Apoi trebuie să știm că
Ps.115:2. Eu am zis întru uimirea mea: “Tot omul este mincinos!”
Mintea noastră este creată, are deci limite și ca să cuprindă pe Dumnezeu, cel necuprins, nu poate alerga la om (nici la sine, nici la alții) ci numai la Dumnezeu-Omul Hristos. Să-și dea omul mintea lui la schimb cu mintea lui Hristos și prin mintea Lui va ști adevărul.
Politeiștii își pun nădejdea mântuirii în făptură, căci zeii sunt draci
Baruh 4:7. Pentru că ați întărâtat pe Cel care v-a făcut, jertfind demonilor, și nu lui Dumnezeu.
Chiar dacă sunt zeii imagini ale forțelor naturii cum era în politeismul stilizat al lui Iulian Apostatul, și azi credința în infailibila știință, tot nădejdea în făptură era.
I.Tim.6:20. O, Timotei, păzește comoara ce ți s-a încredințat, depărtându-te de vorbirile deșarte și lumești și de împotrivirile științei mincinoase,
I.Tim.6:21. Pe care unii, mărturisind-o, au rătăcit de la credință. Harul fie cu tine! Amin.
Și panteiștii, care susțin că Dumnezeu este în toată natura, nădejdea tot în făptură o au. Aici intră și hinduismul, cu toată bioenergia, inclusiv cu credința susținută mai sus de Heaven, de care sper că a scăpat, că ar putea afla adevărul în sufletul ei. Că omul care crede că în el află adevărul se face pe sine hristos mincinos.
Mahomedanii Îl văd pe Hristos un simplu prooroc, deci tot numai om, pe Mahomed asemenea, deci nădejdea aflării adevărului tot la om, deci tot la mincinos, căci un Hristos care este numai om desigur este un hristos mincinos.
Jidovii cred că Hristos încă nu a venit. Ei cred după cum spune Moise
Deut.18:15. Prooroc din mijlocul tău și din frații tăi, ca și mine, îți va ridica Domnul Dumnezeul tău: pe Acela să-L ascultați.
Dar nu înțeleg că acel ca și mine înseamnă începător de legământ (cum a început Moise Vechiul Legământ, Hristos a început pe cel Nou). Ei înțeleg că Hristos este om ca și Moise deci nu e Dumnezeu. Așadar nădejdea lor este tot în om, și de aceea vor primi pe antihrist (care nu caută adevărul, nu caută slava lui Dumnezeu ci slava lui omenească, personală, deci căzută):
Ioan 5:39. Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine.
Ioan 5:40. Și nu voiți să veniți la Mine, ca să aveți viață!
Ioan 5:41. Slavă de la oameni nu primesc;
Ioan 5:42. Dar v-am cunoscut că n-aveți în voi dragostea lui Dumnezeu.
Ioan 5:43. Eu am venit în numele Tatălui Meu și voi nu Mă primiți; dacă va veni altul în numele său, pe acela îl veți primi.
Ioan 5:44. Cum puteți voi să credeți, când primiți slavă unii de la alții și slava care vine de la unicul Dumnezeu nu o căutați?
Ioan 5:45. Să nu socotiți că Eu vă voi învinui la Tatăl; cel ce vă învinuiește este Moise, în care voi ați nădăjduit.
Ioan 5:46. Că dacă ați fi crezut lui Moise, ați fi crezut și Mie, căci despre Mine a scris acela.
Ioan 5:47. Iar dacă celor scrise de el nu credeți, cum veți crede în cuvintele Mele?
Vedem așadar că evreii, deși au citit scripturile, au luat un înțeles strâmb din mintea lor strâmbă care a înțeles după ea scripturile și, justificându-se cu ele, vor primi pe Antihrist, tot o făptură, căci aceea așteaptă ei: pământ, deșertăciune și minciună, care să le dea fericire pe pământ. Au răstignit pe Dumnezeu ce le da cerul ca să se poată desfăta cu pământ, crezând în cea mai penibilă erezie a tuturor timpurilor: posibilitatea existenței fericirii pe pământ. Nădejdea lor este așadar tot în creatură și de aceea aleargă și se hrănesc și doresc minciuna.
Ioan 8:39. Ei au răspuns și I-au zis: Tatăl nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Dacă ați fi fiii lui Avraam, ați face faptele lui Avraam.
Ioan 8:40. Dar voi acum căutați să Mă ucideți pe Mine, Omul care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a făcut aceasta.
Ioan 8:41. Voi faceți faptele tatălui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am născut din desfrânare. Un tată avem: pe Dumnezeu.
Ioan 8:42. Le-a zis Iisus: Dacă Dumnezeu ar fi Tatăl vostru, M-ați iubi pe Mine, căci de la Dumnezeu am ieșit și am venit. Pentru că n-am venit de la Mine însumi, ci El M-a trimis.
Ioan 8:43. De ce nu înțelegeți vorbirea Mea? Fiindcă nu puteți să dați ascultare cuvântului Meu.
Ioan 8:44. Voi sunteți din tatăl vostru diavolul și vreți să faceți poftele tatălui vostru. El, de la început, a fost ucigător de oameni și nu a stat întru adevăr, pentru că nu este adevăr întru el. Când grăiește minciuna, grăiește dintru ale sale, căci este mincinos și tatăl minciunii.
Ioan 8:45. Dar pe Mine, fiindcă spun adevărul, nu Mă credeți.
Ioan 8:46. Cine dintre voi Mă vădește de păcat? Dacă spun adevărul, de ce voi nu Mă credeți?
Ioan 8:47. Cel care este de la Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultați pentru că nu sunteți de la Dumnezeu.
Deci adevărul nu se poate afla decât în Hristos căci numai El este și Dumnezeu și om.
Să vedem acum ce ne oferă cei ce zic că se închină lui Hristos, care zic că se închină la adevăr, care zic că sunt creștini, dar nu sunt.
Papiștii spun că papa este infailibil, nu poate greși. Dar vedeți că ei își pun nădejdea aflării adevărului la un om, negreșit mincinos.
Protestanții își pun nădejdea în Sfânta Scriptură care este, după ei infailibilă, „Sola Scriptura” dar iată că însăși Sfânta Scriptură îi contrazice:
II.Petr.1:20. Aceasta știind mai dinainte că nici o proorocie a Scripturii nu se tâlcuiește după socotința fiecăruia;
II.Petr.1:21. Pentru că niciodată proorocia nu s-a făcut din voia omului, ci oamenii cei sfinți ai lui Dumnezeu au grăit, purtați fiind de Duhul Sfânt.
II.Petr.3:15. Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
II.Petr.3:16. Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
II.Petr.3:17. Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,
II.Petr.3:18. Ci creșteți în har și în cunoașterea Domnului nostru și Mântuitorului Iisus Hristos. A Lui este slava, acum și în ziua veacului! Amin.
Deci, vedeți că Sfânta Scriptură nu este o persoană care să se explice pe ea însăși, să ne contrazică dacă o înțelegem greșit sau să ne aprobe dacă o înțelegem bine, să ne spună ce trebuie sau nu să înțelegem din Dumnezeu? Este o carte, desigur Sfântă, cea mai frumoasă, icoana sufletului lui Hristos, deci mai mare decât Sfintele Icoane care sunt icoane ale Trupului Său, și este scris în Pidalion că după cum sufletul este mai de cinste decât trupul tot așa se sărută mai întâi Sfânta Evanghelie apoi Sfânta Cruce și apoi Sfintele Icoane în ordinea ierarhiei sfinților, sărutarea fiind în ordinea descreșterii cinstirii. Deci o cinstim cu toată dragostea dar nu o adorăm ca pe Dumnezeu și ca pe însuși Adevărul, căci este totuși o icoană a adevărului și nu Însuși Adevărul Hristos. Înțelegerea Ei este dependentă de noi. De aceea azi sunt 24. 000! de secte doar în America, care se contrazic între ele și toate sunt contra Ortodoxiei și toate spun că ele merg după Sfânta Scriptură (dar de fapt ei cugetă jidovește când citesc scripturile lucru vizibil și din faptul că în variantele traducerilor lor preferă textul mincinos evreiesc, deformat de masoreți la sfârșitul secolului 9, în locul textului revelat de sus al Septuagintei, textul Sfintei Biserici).
Vedeți așadar după roade că Sola Scriptura este o mască care preface pe tot protestantul într-un papă? Căci acest principiu spune de fapt că tot cititorul este infailibil, așadar nu poate greși, așadar este un papă. Și iată cum își pun protestanții nădejdea în om.
Așadar am epuizat tot ce se poate numi credință și căutare a adevărului și iată că nu am găsit nimic care să caute cu adevărat adevărul la Dumnezeu Adevărul. Ei spun că îl caută și se închină la Dumnezeu dar la capătul închinării lor, dacă cineva se uită cu puțină atenție, vede de fapt un idol: Omul.
Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)
Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 21.02.2011 at 02:34:12.
|