View Single Post
Vechi 21.02.2011, 10:28:11
florin_s78
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Nu vreau să stârnesc polemici cu privire la Cartea Deuteronomului,
Dumnezeu ucide? Nu, Dumnezeu ia ceea ce-i aparține.
Sunt perfect de acord cu dumneavoastra! Dumnezeu poate decide cand se sfarseste viata omului, planetei, universului.
Dar nu sunt de acord cu crimele facute de evrei la comanda lui Moise si puse in seama lui Dumnezeu.
De unde stim ca Dumnezeu i-a spus lui Moise sa treaca cetati intregi prin sabie (inclusiv copii, femei, batrani, animale)? De unde stim ca nu i-a soptit Diavolul (Demiurgul cel Rau), care se dadea Dumnezeu care a creat cerul si pamantul (universul)?
Si asta dupa ce Dumnezeu a dat Legea: Sa nu ucizi?

Chiar nu vedeti ca lucrurile astea au fost adaugate ca sa justifice crimele, razboaiele, jafurile si violurile facute de evrei?
Pai pe principiul asta ar trebui sa catalogam Cruciadele si Inchizitia tot ca Voia Domnului.

Daca e sa mergem pe acelasi principiu, conform Deuteronom 13.1-9 putem intelege de ce L-au ucis pe Iisus si pe crestinii care il urmeaza.
Pot fi invinuiti? Ca doar au respectat Legea?

Si daca Moise suferea de schizofrenie si auzea voci care ii spuneau: Ucide! si el credea ca e voia lui Dumnezeu? Cum putem sa ii punem in carca lui Dumnezeu crima? Nu e o blasfemie?

Nu stiu... imi dau si eu cu parerea. De ani de zile imi pun astfel de intrebari.
Stiu ca nu o sa primesc raspuns si probabil o sa ziceti ca nu sunt sincer si o sa ma "demonizati".
Asta e!
Reply With Quote