@ Paulici
Da, pacatosi suntem toti.
Si eu traiesc cu teama (acesta este cuvantul potrivit) ca Dumnezeu ar putea sa-mi dea, spre indreptare, greutati pe masura pacatelor sau ar putea sa-mi dea incercari pe masura mandriei (parerii bune despre mine!).
Ma rog lui Dumnezeu sa ma ierte, sa ma mai rabde, sa ma indrepte spre pocainta si mai ales ma rog sa nu sufere copiii mei din cauza pacatelor parintilor.
Nu a zis nimeni ca mamicile care au trecut printr-un astfel de necaz sunt "mai pacatoase", ci s-a insistat ca ele singure sa-si cerceteze constiinta.
Nu se fac comparatii, este grosiolan.
Cititi cartea parintelui Arsenie Boca despre casatorie, am mai zis in alte postari. (da, stiu, Alin, nu este norma, dar este mai dificil sa spui citeste canoanele care se refera la aspecte din viata sotilor.. ca acelea sunt norma).
Faceti spovedania dupa
indreptar de spovedanie (nu doar dupa intrebarile duhovnicului) etc..
Stiu ca este cumplit ceea ce s-a intamplat unei mame care a pierdut sarcina, ca trebuie sa traiasca cu aceasta..
Dar cum anume traiesti cu acesta cruce - doar biserica te invata.. Noi nu putem ajuta in mod real altfel decat sfatuind mama sa adopte o viata crestina autentica.