Citat:
În prealabil postat de paulici
... si atunci nu inteleg de ce cei care spun aceste vorbe le spun ... pentru ca si ei sunt la fel de pacatosi si totusi nu au pierdut si poate nici nu vor pierde vreodata un copil.
Aceste lucruri si intrebari ma macina ...
|
Sim nevoia sa repet: "Orice problema din viata are la baza o pata de pe suflet". Noi am dat drepturi celui rau sa se apropie si sa ne raneasca. Fie ca ne place aceasta situatie, fie ca nu... Se va repeta necazul atat timp cat "tinem usa deschisa". Si inca: "oamenii ne spun ca pentru pacatele noastre ca un semnal de alarma".
Sa luam lucrurile altfel...
Ce pierzi sau ce castigi daca vei crede ca pentru pacatele voastre vi s-a intamplat necazul? Te vei deznadajdui? Sau te vei indrepta ca sa micsorezi sansele de a se repeta? Vei cauta in viata ta sa vezi ce greseli ai(indiferent cat de mici) sau vei neglija spunand ca nu esti o persoana atat de rea? Vei verifica in ce relatie cu Dumnezeu ai fost pana acum? Vei face ceva pentru a-L aduce in viata ta sau pentru a imbunatati relatia cu El? Vei deveni un om mai bun si in relatia cu aproapele? Ce pierzi sau catsigi daca gandesti contrariul: ca din alte motive s-a intamplat ceva neplacut?
Si alte multe intrebari, toate legate de suflet... astea cred ca trebuie sa ni le punem in necazuri. Si toate cu nadejde multa! Nu sa ne uitam ce zic, ce fac, sau ce necazuri au altii. Nu ne intereseaza daca altii vor fi rasplatiti in viata aceasta sau in viata vesnica pentru lucrurile bune sau rele pe care le-au facut.
Nu ne comparam pacatosenia cu ceilalti, ci daca vrem un termen de compratie atunci sa fie acesta Iisus Hristos! Si dupa El sa fie sfintii!
Sa fim in stare sa multmumi si pentru necazuri! Sa multumim ca, daca inainte din lene lipseam de la liturghie, acum ne-a adus Dumnezeu la biserica pentru inmormantare!
Atentie! Nu sustin ca este din vina voastra! Dar sa sti ca sufletele voastre este punctul de plecare si pe care se insista cel mai mult! Si cand spun asta nu ma refer numai la viata voastra impreuna ci si inainte de aceasta! Din copilarie si pana acum!
N-am urmat o ordine anume pentru ca difera de la om la om... cred ca de cele mai multe ori avem o abordarea gresita a unui eveniment si staruim in aceasta greseala, si apoi ne simtim rau cand altii gandesc altfel. Intoarce problema pe toate partile, dar inceteaza sa crezi ca mereu tu ai dreptate.
Toate cele bune iti doresc!