Citat:
În prealabil postat de ory
Desi este un subiect tabu pentru monahism, totusi duhovnicul Ieromonah are in vedere acest subiect, si-nca destul de amplu, al sexualitatii atunci cand vine vorba de spovedanie si educatia crestinului.
|
Dar asta nu e problema noastră, nici educația, nici sfaturile și nici recomandările ieromonahului și a duhovnicilor către monahi.
Citat:
Tocmai datorita acestei atitudini de hlizeala zacem noi in ignoranta, decat sa ne punem mintea la contributie, sa facem vre-un efort, mai bine aratam cu degetul spre cel " pacatos ", radem de el si ne ascundem sub cupola propriilor lipsuri educationale.
|
Nu trebuie să fii atât de drastică cu ignoranții, hliziții, care nu-și pun mintea la contribuție stimată domnișoară, cunoscătoare, sobră cu mintea pusă... la contribuție! Carențele educaționale se văd din argumente și "știința" prin care ne susținem afirmațiile.
Citat:
Parintii nostri se ascund sub cea a rectiilor pudice, a unor temeri netratate prin comunicare si al atator factori care ne face partasi la aceste "statistici " .
|
Părinții tăi, probabil, s-au ascuns și se ascund, e doar problema lor, nu trebuie dumneata să generalizezi. Spre informarea ta, părinții mei nu s-au ascuns și eu la rândul meu nu o fac. Copii mei știu de multă vreme că barza nu e autoarea lor cum, probabil ai crezut chiar dumneata până nu demult, asta ca să fiu în acord cu faptul că părinții dumitale sunt... pudici.
P.S. Dacă vrei să afli mai multe despre educație sexuală și o altă perspectivă de a fi realizată (creștină, e drept), scrie-mi pe PM și-ți voi oferi, cu dragă inimă, câte ceva din experiența pe care am avut-o până acum (mă refer la educație), poate chiar cu indivizi de vârsta ta.
Și încă o dată, să-ți ajute Dumnezeu sau dacă vrei: Să dea Dumnezeu să ai parte de o educație sexuală cât mai sănătoasă.