Citat:
În prealabil postat de AlinB
Asa zisii martiri carora cei de la Petru Voda le-au facut acatist de "marturisitori" -au fost decat niste criminali.
Poate manati de intentii bune dar stii cum se spune: drumul spre iad e pavat cu ele.
Din pacate, prin faptul ca nu s-a dezis de ei, ca unul ce era indirect raspunzator de faptele lor, Corneliu Zelea Codreanu le-a impartasit soarta si asta a fost si moartea de facto a Legiunii.
Ce a supravietuit nu a mai avut legatura nici atat cu idealurile fondatorului.
|
Despre acesta nu am citit. Oricum ma indoiesc ca am sa gasesc ceva obiectiv, ori informatii partinitoare, ori total impotriva.
Ce conteaza ca nu sunt cinstiti aici... conteaza sa primeasca cinste in alta parte. Nu cunosc pe nici unul din cei mentionati la inceput, ca s-ar fi dezis de Fratia de Cruce. Motivele nu le pot cunoaste, le pot banui doar.
Si... ca tot am citit, printele acuzatiile aduse legionarilor, la adunarea Consiliului de Ministri din 1938, nu vad nici una pe motive de antisemitism. Oare de ce?
Am gasit doar ca ar avea relatii cu o putere straina, despre un grup terorist "Mota-Marin", impotriva legii, spionaj , idoctrinarea copiilor pentru a nu mai invata in scoli.