"nuantele" palesc fata de ceea ce afirmati cu tarie si cam departe de adevar as zice eu.
Oare sa fi pierdut atat de mult busola incat trebuie sa ne uitam in curtea vecinului pentru a vedea ce ne lipseste?
Va rog nu amintiti de spatiul germanic in acel context pentru ca acolo lucrurile erau varza, un popor intreg in genunchi in fata unui dictator bolnav psihic, asta da model germanic.
Iar cu "spatiul saxon" chiar nu vad legatura decat cea trasata de imaginatia dvs.
Singurul "supraom" din ecuatia asta este crestinul, dar uite ca el nu se defineste astfel, el este multumit sa fie macar Om si atat.
Iata iarasi limbajul de lemn, "supraomul" il gasim la Nietzische si in motivatia nebuniei care a pus in genunchi Europa acelor vremuri.
"cum insasi nici revolutia (ca singurul popor din Europa in care fratii s-au ucis intre ei !)"
Cam deplasat si interpretabil, mai bine priviti la cele 20milioane si mai bine de avorturi, astea vorbesc cu adevarat de adancimea problemelor pe care le avem si spun destul de bine cam de ce suntem in stare fata de noi insine si cei de langa noi.
Dar cred ca mai bine privim fiecare la noi insine prin prisma a ce am facut si mai ales nu am facut, ca o vina colectiva nu o sa si-o asume nimeni.
Si sa ne gandim si ce am putea face, oricum, re-invierea unui esec in al 11lea ceas, nu cred sa fie cheia spre succes.
Last edited by AlinB; 21.02.2011 at 21:34:29.
|