View Single Post
Vechi 21.02.2011, 23:53:39
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ambigua este intelegerea dvs.

A dezlega (dezlegarea data ucenicilor de a cauta mancare in sambata, vindecarile) nu este tot una cu a desfiinta
Observ cu surprindere că aveți aceeași înțelegere. Deci nu mai este ambiguă înțelegerea mea...

Citat:
Hristos care se numeste pe sine "Domn al sambetei" adica cel care a dat Legea si cel care implineste (desavarseste) Legea, ducand-o de la un inteles fizic, legalist (nu fa aia, nu fa aia) [...] la unul duhovnicesc: acea de a te intoarce spre Dumnezeu si aproapele tau si a-l ajuta in nevoie, si asta nu doar o zi pe saptamana.
Întru totul de acord.

Citat:
Ori, nu cred ca ai sa vezi in ziua de azi un adventist care sa-si ajute vecinul sa care plasele de cumparaturi in Sabat sau sa-i taie lemne in curte daca e batran si abia se poate misca desi regula dupa care zic ei ca tin sabatul este "sa nu-ti faci placerea ta".
Probabil că n-ai să vezi, deoarece adventiștii în sabat nu sunt în supermarket, ci la biserică, în schimb ai să-i vezi făcând asta în restul zilelor. Apropos, lemnele se pot tăia și vineri ori duminica. Bătrânul acela poate fi ajutat să-și facă focul, ori să i se ducă mâncare în sabat.

Citat:
inteles fizic, legalist (nu fa aia, nu fa aia) care ii marcheaza pe adventisti si in ziua de azi[...]

Stiu o bunica care nici macar nu vrea sa-si spele nepotii in "sfanta" zi de Sabat atat de devotata este gresitului crez adventist.
Bunica "aceea" reprezintă pentru dumneavoastră pe adventiști și doctrina lor? Vreți cu tot dinadinsul să-mi demonstrați iar superficialitate?

Citat:
Si ca sa intelegeti momentul exact al desfiintarii sabatelor, cititi tot in Scriptura:

"Ștergând zapisul ce era asupra noastră, care ne era potrivnic cu rânduielile lui, și l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce."
Întrebare: ce zapis cu rânduieli ne era potrivnic?
Răspuns: "Și a zis: "Luați această carte a legii și o puneți de-a dreapta chivotului legii Domnului Dumnezeului vostru și va fi ea acolo mărturie împotriva ta." (Deut. 31,26)
A nu se confunda zapisca lui Moise (rânduielile ceremoniale puse lângă chivot) cu tablele Legii Morale (puse în chivot). Dacă am fi superficiali (iarăși!) și am face totuși această confuzie, ce-ar mai rămâne din Legea Morală după care se ghidează orice creștin? Bucuria diavolului: instaurarea anarhiei!

Citat:
Nimeni deci să nu vă judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete,
Care sunt umbră celor viitoare iar trupul (este) al lui Hristos."
Întrebare: care erau umbrele arătând spre trupul real lui Hristos- împlinire a celor vechi descrise în mâncări, băuturi și sărbători ceremoniale?
Răspuns: logic și nesuperficial - sabatele ceremoniale împreună cu jertfele de mâncare și băutură.
Reply With Quote