Citat:
În prealabil postat de guardian knight
unde oare nu se mai angajeaza pe spaga, in romania noastra ???
|
Să nu exagerăm. Am lucrat în vreo 7 locuri, inlcusiv la Salvarea de stat, și în nici unul nu m-am angajat cu șpagă. Acum, de când sunt "patron", nu am angajat niciodată pe nimeni cu șpagă. Ar trebui să fiu nebun, să-mi bat joc de propria mea afacere.
În ceea ce-i privește pe vameși, ei aveau o imagine foarte proastă încă de pe vremea misiunii publice a lui Isus pe pământ. Îi găsim catalogați între hoți și curve. Dar tot Sf Evanghelie ne arată că nu toți vameșii sunt astfel și că pot fi deasupra fariseilor și, unii dintre ei, Apostoli ai lui Isus.
Legat de vameși îmi amintesc de un banc bun: un vameș intră în tură, la serviciu. Un coleg îi spune: "iartă-mă că îți spun, dar ceea ce ne-ai spus tuturor că bănuiești e adevărat. Soția ta te înșeală. Iată, noi am făcut pândă pe rând. Chiar după ce ai ieșit din casă, soția ta s-a întâlnit cu tipul, în stația de tramvai. Ea i-a spus: "urcă liniștit, dragule, bărbată-miu e de serviciu până dimineață". Și au urcat.
Vameșul nostru pleacă să-i surprindă pe cei doi în flagrant. Intră în casă și zbiară la nevastă-sa: "Unde este porcul cu care mă înșeli ?" "Dar ți-am mai spus, iubitule, că nu am pe nimeni decât pe tine!". "Nu se poate ! Vama operează cu informații sigure ! Cineva este aici ! Ia să vedem !" Omul nostru ridică patul și nu vede pe nimeni sub el: "Mda. Aici nu e nimeni !" Merge în baie și nu vede pe nimeni acolo. "Mda. Aici nu e nimeni. Mai departe !". Deschide dulapul din sufragerie și, ce să vezi ? Un tip în dulap, gol pușcă, îi întinde o hârtie de 100 de Euro. "Mda. Nici aici nu e nimeni. Ai avut dreptate, dragă. Alarmă falsă."