View Single Post
Vechi 22.02.2011, 12:50:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10 versiunea ortodoxă 1914)
Daca repetam acelasi neadevar de mai multe ori o sa ajungem sa-l credem?
Acolo scrie adu-ti aminte de ziua de odihna, pentru ca sabat=odihna. Ziua a saptea este ziua de odihna.
Dovezile adeventiste ca evreii tineau ziua de odihna inante de Moise au fost sublime, dar au lipsit cu desavarsire. Deoarece aceaste conceptii sunt doar in imaginatia liderilor adventisti. Asadar:

1. Despre tinerea zilei de odihna pana al Moise s-au dat niste citate referitoare la babilonieni si accadieni. Am aratat ca acesti nu aveau saptamana biblica, ci in fiecare luna. Desi sunt sterse. In plus avem din istoria ca nu se cunoastea saptamana.
Apoi s-au dat doua referiri unde apar sapte zile. Eu am aratat ca exista mai multe referiri la sapte zile care nu au legatura cu ziua de odihna (printre altele si zilele de Pasti). Exista referiri si la alte zile consecutive.
In plus nu exista nicio referire ca tinea cineva ziua de odihna pana la Moise.

2. Putem presupune ca evreii au tinut ziua de odihna pana la venirea lui Iisus. Eu am dat pasajul in care evreii au redescoperit legea, si au inceput iar numaratoarea din luna intai ziua intai. Uitasera si Pastile, care aveau o data fixa, dupa luna. Si l-au tinut a doua luna, fara sa fie asa rigurosi ca adventistii. Putem presupune (desigur, nu suntem siguri 100%) ca evreii uitasera atunci si de ordinea zilelor si de Sabat.

3. Adventistii interpreteaza cum vor ei citatele din Sfant Scriptura referitoare la ziua de odihna. Desi scrie de sase zile si ziua a saptea ei spun ca Moise nu se refera la numeralul ordinal, ci la o zi anume.
Desi in Biblie oricine poate vedea ca e o comparatie cu zilele din creatie, adventistii spun ca acolo scrie ca sunt exact acele zile, ca si cum noi nu putem citi.

In concluzie conceptiile adventiste se bazeaza pe imaginatie, pareri personale si impresii, simtaminte.
Reply With Quote