View Single Post
Vechi 01.07.2007, 13:25:22
maximax maximax is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.07.2007
Implicit

in primul rand salutare tuturor! , am vazut ca s-au scris multe despre acest subiect pana acuma si nu vreau sa analizez cele discutate si opiniile diferitilor useri ce au postat pana acuma. Vreau doar sa spun ca DA , se poate; insa nu este usor. Faptul ca homosexualitatea e o boala, o conditie cu care omul se naste sau o dobandeste pe parcurs datorita unui complex de factori, fie ei de natura interna (genetica, anumite dereglari, psihologica) sau dobandita (anumite circumstante, anturaj etc.) sau la care participa acesti factori impreuna si in diferita masura, sunt discutate si invocate. Cert este ca este un pacat. Un pacat mare. O spun eu, un pacatos dintre cei mai mari, care am cazut in aceasta patima. Insa cu ajutorul credintei, prin apropierea sau reapropierea de Dumnezeu se poate depasi. Un mare rol in aceasta transformare il au Sfintele Taine: Taina Spovedaniei, Taina Impartasirii, cainta si rugaciunea; rugaciune multa. Dupa cum ne arata si Sf. Evanghelie, credinta are puterea de a vindeca orice boala, atat trupeasca cat si sufleteasca. Astfel dupa cum este spus; daca un pacatos face un pas ca sa se apropie de Domnul Isus Hristos, acesta va face 10 pasi pentru a consolida aceasta legatura. "Doamne Sfinte, Te rog iarta-ma pe mine pacatosul cel mai mare si ticalosul, pentru ca mult Te-am ranit cu pacatele si deprinderile mele.Iarta-mi mie pacatele cele multe, lumineaza-ma si arata-mi calea cea dreapta. Sa nu mai cad niciodata in aceasta ispita si in acest pacat de acum inainte" Astfel marog Domnului Isus si Fecioarei Maria sa ma ajute pentru a ma indrepta.
In general cei care au cazut in acest pacat sunt indepartati de religie, iar atunci cand cauta sa raspunda la unele intrebari despre situatia lor se adreseaza medicinei, psihologiei, filosofiei; pana la urma se ajunge a se cultiva ideea ca este doar o orientare sexuala diferita si pe fondul unor argumente care iau prea putin in considerare legile si invatatura crestina se prezinta chiar ca si o stare de normalitate. Este vorba de aceasta stare care nu este una de normaliatate; oamenii care au cazut in acest pacat pot fii impartiti in o multitudine de tipologii si caractere, cuprind toata ierarhia scarii sociale, apartin diferitelor religii, pot fii buni, rai, muncitori, milostivi etc. insa au cazut prada acestui pacat. Poate fii extrem de greu sa scapi de aceasta patima, insa cu o analiza profunda asupra sinelui, cu intoarcerea spre credinta si cu ajutorul lui Dumnezeu nimic nu este imposibil, se poate inlatura ceata care acopera adevarul si lunima adevarata.
Dumnezeu sa ne ajute si sa ne miluiasca pe toti!
Reply With Quote