Citat:
În prealabil postat de daniel83
Nu pot sa cred ca Isus s-a nascut dintr-o femeie virgina insarcinata de o stafie?
|
Nu mi-aduc aminte să scrie în evanghelii de vreo stafie. Fii onest și nu-ți bate joc de ceea ce nu înțelegi.
Citat:
Se spune ca Iulius Cezar s-a nascut dintr-o virgina; istoricul roman Suetoniu a spus ca corpul lui Augustus s-a inaltat la cer atunci cand a murit; iar despre Buddha se spune ca s-a nascut vorbind. Voi nu crezi toate astea, nu?
|
Se spune, bine ai spus, se spune și chiar tu spui.
Citat:
Mi se pare incredibil sa cred ca lumea a fost creata in sase zile;
|
Dacă ai fi creat-o tu sau alții sau ar fi fost „opera hazardului”, e, într-adevăr, incredibil să fi fost creată în șaze zile.
Citat:
ca femeile provin dintr-o coasta a barbatului; ca un sarpe, un magar si un tufis in flacari vorbeau limbajul uman;
|
Ești de rea voință, chiar Biblia îți spune cine vorbea prin șarpe sau din rugul aprins. Nu femeile provin dintr-o coastă a bărbatului, ci Eva. Și apoi limbajul uman e net inferior altor forme de comunicare telepate ale adepților extratereștrilor și ozn-urilor intelectuale.
Despre celelalte spuse ale tale:
Dacă vorbim despre un potop universal, e clar că toată planeta a fost inundată, vorbesc chiar și alte tradiții istorice și religioase despre un potop universal existent în vechime; nu sunt milioane de specii de animale, asta dacă nu considerăm urangutanul și cimpanzeul două specii distincte sau rasa albă și rasa galbenă – distincte, cât despre nu știu câte sute de mii de specii distincte de insecte cred că încap într-o barcă, dar'mite arcă; limbile vorbite provin din turnul lui Babel e un fapt de credință și nici o descoperire istorică nu l-a infirmat încă.
E opțiunea ta dacă crezi că: Nilul s-a transformat în sânge sau bățul s-a transformat în șarpe. Dar cred că levitațiile fachirilor sunt mai interesante pentru mulți. Iar vrăjitoarele și vrăjitorii există și astăzi și copiii sunt învățați să-i accepte de mici prin Harry Potter.
Și astăzi, "plouă din cer" cu mâncare pentru mulți dintre noi. Esențial e să știi cui să-i mulțumești!
E adevărat că soarele a stat pe loc ca să-l ajute pe Ioshua pentru că așa a vrut Cel ce l-a creat. Dar mai ușor credem în hazardul prin care sunt posibile călătoriile în timp.
Nu e nimic extraordinar că Iisus Hristos a mers pe apă, sunt alții îngropați de vii vreo trei zile și scoși vii-viuți, apoi, afară. Dar, iarăși zic, sunt mai interesanți fachirii, yoghini și dumnezeii orientali. Ăștia nu pretind moralitate: nu-ți rezolvi problemele acum, nu dispera, poate, în viața viitoare, îți vei rezolva karma din postura de insectă sau porcul de Crăciun.
Ai fi poate surprins să afli că universul s-a materializat din... nimic (asta pentru peștii și pâinea înmulțite, apa transformată în vin; atomii / moleculele / electronii / etc. pot deveni orice în "condiții adecvate de combinare”, câți deștepți de-ai satului nu caută și astăzi piatra filozofală)
Ai dreptate că bolile mintale pot fi cauzate și de noi înșine și nu numai de draci.
Dispare el David Copperfield după cum vrea mușchii lui, nu știu de ce îți imaginezi tu că Iisus Hristos ca Persoană Treimică nu ar putea fi oricând și oriunde după voința Sa.
Dacă au fost oameni care certifică că au fost vindecați într-un anumit fel, îi fi tu ăla care să-i contrazici, așa-i?
În condițiile de acum, pe necredincioși într-adevăr îi așteaptă iadul sau „locul torturii veșnice”, cum spui, în timp ce viața după moarte îi așteaptă nu numai pe creștini și chiar pe cei care au făcut din fire necunoscând, totuși, ale legii (citește Epistola către Romani).
„
Pe la 5-6 ani orice om constată că harap-alb, scufița roșie și greuceanu nu există”, dar extrag învățăminte morale din fiecare.
P
e la 8-9 ani, omul constată că Moș Crăciun nu există, dar într-o familie creștină va învăța de Sfântul Nicolae.
„Pe la 10-11 ani ar trebui să constate că nici Dumnezeu, îngerii și Iisus Hristos nu au cum să existe....” Ar trebui să constate, dar sunt prea puțini care constată, nu-i așa? Și știi de ce? Pentru că Dumnezeu realmente există, frate!