Citat:
În prealabil postat de daniel83
Nu pot sa cred ca... ...in timp ce viata dupa moarte ii asteapta numai pentru Crestini.
|
Tot ce spui arata ca vorbesti din auzite. Nici nu sti ce spune invatatura ortodoxa despre toate cate ai spus acolo (ca 6 zile ale creatiei nu inseamna 144 de ore,ca nu e vorba de o stafie ci de Dumnezeu, invatatura despre viata vesnica... si multe altele).
Citat:
Prea multe asemanari cu basmele pe care mi le citea mama inainte de somn.Totusi e o logica care ar trebui sa existe dar se rupe undeva.Pe la 5-6 ani orice om constata ca harap-alb, scufita rosie si greuceanu nu exista. Pe la 8-9 ani omul constata ca Mos Craciun nu exista. Pe la 10-11 ani ar trebui sa constate ca nici d-zeu, ingerii si isus nu au cum sa existe....
|
Eu deabia pe la 6 ani(cand m-am dus la scoala) am aflat filosofia lui Mos Craciun, pana atunci nici nu stiam ca unii il asteapta. Pe cand aveam 3 ani, fratii mai mari s-au apucat din plictiseala sa ma invete sa citesc, pe la 4 ani deja citeam singur si am trecut in cateva luni de la fat-frumos care "crestea intr-o zi cat altii in 7" la cartea Regilor, Samuel, David si Goliat, Daniel in groapa cu lei si altele. Pe la 13 ani am uitat de ele si deja aveam prima iubita (asa credeam eu si lumea!!!). Si pe la 21 de ani constatam ca Dumnezeu si lumea nevazuta despre care povestea mama chiar exista!!!
Citat:
Ce sa zic...am inteles ideea, 90 la suta din comentariile de pe forum sunt citate din Biblie, preoti, Cleopa, Steinhard etc. Tu, insuti ma trimiti sa citesc Biblia sau vreo carte....foate original.
|
Nu poate un forum sintetiza ceea ce altii au scris intr-o viata, deci e mai bine sa citesti biblioteci intregi. Nici tu nu te apuci sa re-demosntrezi existenta atomului si totusi preiei ideile oamenilor de stiinta.
Citat:
Oricum atitudinea ta este aceeasi cu a bisericii din ultimii 2000 de ani...nu dialogului, nu schimbam nimic. Stai linistit ca suntem limitati si oricum vom arde in iad, cum scrie in carte. Sa nu cumva sa va permiteti sa va intrebati daca e adevarat ce scrie in acea carte.
|
Asta cred ca iar o spui din povesti si nu din practica. Eu cand am ajuns la biserica cu scopul sa caut ceva, am primit indiciile necesare. Desigur, daca intr-adevar cauti nu te vei opri de primul individ fara experienta care iti zice ca n-are rost ce faci tu, ca esti idiot sau altele asemenea, si nici nu vei crede ca daca unul e asa - TOTI sunt asa.