Citat:
În prealabil postat de Fani71
Dar tu de unde stii ca cineva care se trateaza de inima cu nitroglicerina s-a vindecat datorita acesteia si nu datorita credintei?
|
Sunt facute studii.
Nu s-ar fi pus pe piata daca n-ar fi fost dovezi in acest sens.
Pentru "remediile" homeopatice sunt exceptii de la lege in ceea ce priveste demonstrarea eficacitatii.
De ce oare..? Asta nu va spune nimic?
Citat:
Atata vreme cat doctori seriosi, in care am incredere, folosesc homeopatia si cred in ea, atata vreme cat ooccidentuul bazat pe ratiune a recunoscut homeopatia ca stiinta.
|
Cine este domnul Occident care a recunoscut homeopatia ca stiinta?
Indicati concret ceva anume.
Bazat pe ratiune?
Ma faceti sa rad, cred ca ati uitat ca este in primul rand o societate de consum si cam tot restul se subordoneaza acestui aspect.
Inclusiv toata industria din jurul acestui gen de "medicina" care nu si-a dovedit niciodata utilitatea, dincolo de instrument placebo.
Citat:
voi crede ca homeopatia este o ramura serioasa a medicinii.
|
Credeti ce va place dar in acest punct ati lasat in urma ratiunea.
Ce stim despre homeopatie?
1. Se bazeaza pe o teorie ridicola, care s-a dovedit nefunctionala, practic la ora actuala nu are nici una verificabila.
2. Are baze experimentale la fel de ridicole, bazate pe extrem de mult subiectivism - si ele stau la baza intregii dezvoltari ulterioare a homeopatiei
3. Ignora principii medicale elementare: trebuie tratata cauza si nu efectul, homeopatia este o "medicina" centrata pe simptome si nu pe cauzele bolii, si asta cum spuneam, din perspectiva unei teorii care s-a dovedit gresita, rupta de realitate.
Citat:
Esista studii ca sa demonstreze orice si fix contrariul...
|
Exista, intrebarea este, sunt reproductibile? Sunt cvasi-universal acceptate?
In ceea ce priveste cele care demonstreaza ineficienta homeopatiei ca remediu medical in adevaratul sens al cuvantului se pare ca exista acest conses.
Dar cum spuneam, atat timp cat aduce bani si unii oameni sunt multumiti cu ea, de ce sa o dam pur si simplu la o parte?
Medicina este si industrie in definitiv si nu in ultimul rand.