Citat:
În prealabil postat de cozia
Exista o mare taina in a rezista tentatiei de a divorta, la cest lucru se refera Apostolii si Sfintii Parinti cind ne vorbesc despre taina cununiei si viata de familie ca fiind o lovitura crunta data diavolului dar care trebuie sustinuta toata viata indiferent de voia noastra. Chiar daca un cuplu este nefericit in sens lumesc insa au o familie, copii, ei trebuie sa se straduiasca sa stea impreuna si sa continue sa lupte pentru a se trezi. Toate aceste asa zise nefericiri vin din adormirea sufletului. Orbecaim ca niste masini si tot repetam ca o placa stricata ca suntem nefericiti fara a incerca sa evoluam din pozitia in care ne aflam.
Din pacate, ni se sopteste incontinuu ca ce gindim noi asa este, voia noastra este mai presus de orice.
Fratilor, daca suntem orbi si nu ne putem da seama de pacatele noastre macar sa ne gindim la copilasii care-i avem in fata noastra si care saracii vor suferi cumplit,si se va vedea imediat..., desi din indirjire vom continua sa ne mintim ca nu este asa...
|
Adevar ai grait!
Insa in momentul in care cei doi soti nu se mai inteleg se creaza un mediu care nu este tocmai propice pt crestere si educarea in conditii optime a copiilor. Deci este de preferat ca cei doi soti sa se desparta pt a nu da ocazie savarsii unor pacate de moarte.
Chiar daca suntem crestini si ne ghidam in principal dupa invataturile bisericii nu trebuie sa uitam de legile statului.
In Codul familiei este reglementat divortul nu pt ca cineva ar fi vrut sa se afle in treaba ci pt ca sa plecat de la realitatea sociala, care evidentiaza multe cazuri de violenta domestica, violuri( tatal care isi violeaza propria fiica),tentative de omor intre soti, etc.
Jurisprudenta instantelor de judecata este relevanta in acest sens.
Imi pare rau ca nu pot sa fiu intru totul deacord cu tine in ceea ce priveste stradania sotilor de a mentine casnicia.
Eu nu cred ca in astfel de sitatii biserica ar recomanda stradanie si desteptatrea sufletului adormit.
Doamne ajuta!