Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Domnule, evidențele constă în aceea că oamenii se vindecă sau li se ameliorează simptomele.
|
Daca cineva care are o boala mai bea pe deasupra si 3 cani de bere pe zi si intr-o zi se vindeca sau daca nu simptomele se amelioreaza, inseamna neaparat ca cele 3 cani de bere au avut efect vindecator?
Citat:
În prea multe cazuri ca să fie vorba despre coincidență sau placebo, remediul homeopat funcționează. Atâta vreme cât eu pot să constat acest fapt direct la sursă, toată teoria dumneavoastră nu valorează nimic.
|
Reveniti va rog la fapte, cred ca studiul in cauza spune suficient despre cat de eficienta este:
Citat:
we found insufficient evidence from these studies that homoeopathy is clearly efficacious for any single clinical condition
|
Convingerile dvs. personale sunt cu totul si cu totul o alta chestiune.
Asta nu ca n-ati avea dreptul la propriile subiectivisme.
Citat:
Științific înseamnă pentru mine că mi se poate oferi o explicație clară și neechivocă în ce privește mecanismul de funcționare.
|
Cum spunea cineva: "Stiinta nu inseamna a avea toate explicatiile. Daca stiinta ar fi avut toate explicatiile, s-ar fi oprit din cercetare. Dar faptul ca stiinta are goluri, nu inseamna ca ele pot fi umplute cu orice povesti."
P.S. Ca de ex. vinde "inele luxor" care aduc bani, sanatate, bunastare, etc. Cum? Balmajim noi ceva, "exista studii", daca tot nu sunteti convinsi, sa stiti ca stiinta nu poate explica orice. Functioneaza si basta. Avem "testimonials".
Citat:
Ori, din nou, în prea multe cazuri, dintre care cu unele mă confrunt personal, medicina așa-zis științifică nu-mi oferă asemenea explicații. Ceea ce nu înseamnă că nu funcționează, ci doar că nu funcționează științific.
|
Sper ca v-ati inteles confuzia privind notiunea de "stiintific".