Citat:
În prealabil postat de Erethorn
Dumneavoastră ați afirmat sus și tare că nu există studii care să facă distincție între eficacitatatea remediului homeopatic pe de o parte și a efectului placebo pe de altă parte.
Atunci când v-a fost prezentat un studiu din Lancet care afirmă contrariul, în loc să vă faceți mea-culpa, dumneavoastră ridicați ștacheta și solicitați ca studiul să demonstreze altceva.
E un fel de "iepurașule, n-ai șapcă". Amuzant, pentru un observator, dar nu tocmai onest d.p.d.v. intelectual.
|
Corectie, am afirmat, ca din cate stiu, nu exista studii care sa-i demonstreze eficacitatea peste nivelul de placebo, desi, poate interveni efectul experimentatorului - si asta inainte sa postati studiul in cauza.
Recititi mesajele anterioare, daca sunteti prea comod o sa va postez exact link -urile exacte (cel putin doua sunt).
Studiul demonstreaza deja ceea ce daca ati lua in considerare ar trebui sa renunti la a practica homeopatia, si anume ca ca homeopatia nu are vreo eficienta clara in vreun domeniu.
Dar exprimarea este destul de ambigua pentru ca sa nu intre in sfera rationalului dvs., nu-i asa?
Ah, si d
aca aveti acces totusi la varianta completa a studiului in cauza, ne puteti arata si cate procente peste placebo a fost eficienta homeopatiei? Ca sa vorbim mai la obiect.