Citat:
În prealabil postat de Raoul
Viteji erau,sincer ma mandresc si eu ca ma trag din ei (uneori mi-e scarba de mine gandindu-ma ca ne tragem si din desfranatii de latini,da asta-i alta poveste). Oiricum sangele nostru e tot dacic in mare parte,doar limba am mostenit-o de la romani. Dar ai gresit cu ceva:
DACII NU ERAU UNITI! Exact ca noi! Suntem urmasii lor si se vede! Daca ar fi fost uniti se spune ca niciun popor nu le-ar fi putut sta impotriva. Dar ca si noi... au fost calcati in picioare de "tiganii" de romani! Pacat,insa sangele lor curge si azi prin venele noastre si se vede astea. Suntem viteji,harnici,descurcareti,dar numai uniti nu!
|
Si eu ma mandresc-desi nu e crestineste-tot cu originea dacica nu cu cea latina.Si in prostia asta a mea inca ma mandresc si ca sunt romanca...desi stiu cate defecte avem si sigur le stiu si altii...Imi povestea un prieten din Canada ca nici acolo nu se ajuta un roman cu altul asa ca trebuie sa-ti dau dreptate si cu faptul ca nu suntem uniti.Mai mult uite si la faza asta cu energia...ma intreb de ce trebuie si acum unii sa-i dea ca-i benefica si altii ca-i diavoleasca.Alta natie stii ce cred ca ar fi facut in locul nostru? Ar fi reconstruit cetatea de mult,dar cu gust si imitand patina timpului si ar fi facut reclame la greu cu "sufletul neamului" sau "Mecca romanilor" si mai ales s-ar fi vorbit numai si numai despre calitatile stramosilor ca oricum au fost mai multe decat ale stramosilor altor neamuri si in plus religia lor a fost (aproape) monoteista iar trecerea la crestinism s-a facut lin,nu cu dat de mancare la lei sau rastigniri.Avem un talent unic de a ne improsca cu noroi MAI ALES VALORILE.