View Single Post
Vechi 23.02.2011, 15:40:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus Vezi mesajul
În Decalog nu scrie nicăieri de "dinte pentru dinte". Că a desființat Hristos anumite reguli ceremoniale și sociale, de acord; însă din Decalog n-a schimbat nici măcar o virgulă (Mat.5,1) nicidecum o poruncă întreagă!

Dacă ar fi considerat sâmbăta o zi ordinară ar fi spus-o răspicat, căci El niciodată n-a dat dovadă că ar fi fost un om fricos ori laș. Dar dimpotrivă, El Își făcuse un obicei din a merge sâmbăta la Sinagogă (Biserica de atunci). Și aceasta nu din oportunism ori din fățărnicie, căci nu a dat dovadă de așa ceva.

În concluzie, de ce-L acuzați pe Iisus? De lașitate, frică, oportunism, ori de fățărnicie?

V-am demonstrat că-n Decalog se scrie de:
- ziua a 7-a
- ziua de odihnă
- ziua Domnului în care El S-a odihnit la Creație
- Sâmbătă

Nu știu cum ar trebui să fie cineva ca să le considere pe toate acestea duminică! Nici măcar nu găsesc un eufemism.

Prietene, nu am zis niciodata ca in decalog scrie de "dinte pentru dinte"Eu unul am spus ca in LEGE Legea pe care a dat-o Dumnezeu evreilor prin Moise nu se limiteaza doar la Decalog.
Nu am zis ca Hristos a considerat ziua sambetei ca o zi ordinara, dar nici nu a zis "raspicat" sa o respectam ca o zi de odihna, el care a dezlegat sambata (Ioan 5:18).Si unde anume ai gasit tu scris in Geneza ca ziua in care s-a odihnit Dumnezeu dupa creatie a fost sambata?In Geneza spune doar ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a si a sfintit-o, dar nu spune ca era sambata.Voi adventistii ati tras concluzia asta! Si pentru a te informa mai bine citeste Codex Sinaiticus (cea mai veche Biblie din lume, sec IV).Se gaseste on line pe net in engleza, germana, rusa si greaca, tradus de o echipa multinationala de la cele mai prestigioase universitati din USA, Germania, Rusia si Grecia.Acolo ai sa geseti, daca cauti in decalog, scris ca omul trebuie sa pazesca ziua a 7-a ca zi de odihna si NU sambata, asa cum sustineti voi adventistii
Reply With Quote