Citat:
În prealabil postat de tricesimusseptimus
În Decalog nu scrie nicăieri de "dinte pentru dinte". Că a desființat Hristos anumite reguli ceremoniale și sociale, de acord; însă din Decalog n-a schimbat nici măcar o virgulă (Mat.5,1) nicidecum o poruncă întreagă!
Dacă ar fi considerat sâmbăta o zi ordinară ar fi spus-o răspicat, căci El niciodată n-a dat dovadă că ar fi fost un om fricos ori laș. Dar dimpotrivă, El Își făcuse un obicei din a merge sâmbăta la Sinagogă (Biserica de atunci). Și aceasta nu din oportunism ori din fățărnicie, căci nu a dat dovadă de așa ceva.
În concluzie, de ce-L acuzați pe Iisus? De lașitate, frică, oportunism, ori de fățărnicie?
V-am demonstrat că-n Decalog se scrie de:
- ziua a 7-a
- ziua de odihnă
- ziua Domnului în care El S-a odihnit la Creație
- Sâmbătă
Nu știu cum ar trebui să fie cineva ca să le considere pe toate acestea duminică! Nici măcar nu găsesc un eufemism.
|
Prietene, nu am zis niciodata ca in decalog scrie de "dinte pentru dinte"Eu unul am spus ca in LEGE Legea pe care a dat-o Dumnezeu evreilor prin Moise nu se limiteaza doar la Decalog.
Nu am zis ca Hristos a considerat ziua sambetei ca o zi ordinara, dar nici nu a zis "raspicat" sa o respectam ca o zi de odihna, el care a dezlegat sambata (Ioan 5:18).Si unde anume ai gasit tu scris in Geneza ca ziua in care s-a odihnit Dumnezeu dupa creatie a fost sambata?In Geneza spune doar ca Dumnezeu s-a odihnit in ziua a 7-a si a sfintit-o, dar nu spune ca era sambata.Voi adventistii ati tras concluzia asta! Si pentru a te informa mai bine citeste Codex Sinaiticus (cea mai veche Biblie din lume, sec IV).Se gaseste on line pe net in engleza, germana, rusa si greaca, tradus de o echipa multinationala de la cele mai prestigioase universitati din USA, Germania, Rusia si Grecia.Acolo ai sa geseti, daca cauti in decalog, scris ca omul trebuie sa pazesca ziua a 7-a ca zi de odihna si NU sambata, asa cum sustineti voi adventistii