View Single Post
Vechi 23.02.2011, 16:01:10
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de marina31 Vezi mesajul
Simtim uneori asa o durere cand vedem ca ortodoxia nu are locul pe care ar trebui sa-l aiba. Intamplator cautam numele parintelui Cristian Galeriu pe internet pt ca stiam ca tine conferinte tinerilor si am dat peste un grup de discutii intre viitoare mirese in care era pomenit numele parintelui. Am inceput sa citesc curioasa, dar spre dezamagirea mea...mai bine nu citeam. Se vorbea despre spovedanie inainte de nunta: pai eu nu simt nevoia, pai nu stiti un preot "bland"? (bland adica prost, nu?), pai, pai, pai. Foarte prost inspirata am inceput o "predica" (care s-a intins pe o pagina) despre importanta spovedaniei, locul ei in Taina Cununiei...prost inspirata. Mi s-a reprosat ca "jignesc", mi s-a facut report, am fost trimisa pe site-uri "religioase" si asa mai departe. Cu greu am inteles ca lucrurile nu stau asa...poate mai rau am facut, desi prietenii ma incurajau: hai ca poate cineva vede si ii e de folos.
Asa cum foarte frumos spunea cineva pe acest forum, nu putem convinge si nu putem schimba, singur Dumnezeu are metodele Sale, care vin atunci cand trebuie si cum trebuie. Altfel riscam sa ne asemanam altor confesiuni care vin si te trag de maneca...
Da..e si asta o mare arta : sa stii, sa simti ,cand poti vorbi cuiva despre credinta ta, fara sa iei flit ! Iar modul cum o faci trebuie din nou sa fie o mare arta : sa nu se simta cel caruia ii vorbesti nici jignit si nici inferior tie.
Iar lipsa de obligativitate sa fie esentiala in discutie.
Reply With Quote