Citat:
În prealabil postat de konijiro
Mi se pare foarte curios faptul ca atunci cand vorbeam de educatie sexuala si am adus numarul mare de avorturi din Romania ca argument pro educatie sexuala in scoli, nimeni nu a considerat ca a e un argument suficient de puternic.
Acum, ca s-a deschis un thread bazat pe exact ce spuneam si eu, am ajuns la 6 pagini. Dar stiu, educatia sexuala nu e buna, ca ii invata pe aia mici "la prostii". Dupa cum vedeti, se descurca si singuri, si din cauza lipsei educatiei sexuale, o gramada considera avortul ca cea mai valabila metoda contraceptiva.
Treaba e simpla: atata timp cat vom ignora realitatea si vom produce solutii bazate pe o situatie ideala, nu pe una reala, nu vom rezolva nimic.
|
Nu sunt chiar obiective argumentele dumneavoastra.Avortul inseamna alunecare morala si/sau sociala-nu neaparat lipsa de educatie sexuala.Daca ar fi sa ne gandim la femeile simple de la sate sunt in cel mai mare procent cele care nu au facut nicodata avort si ele nu cred sa fi avut parte de educatie sexuala...in scoala.
Dar sunt de acord ca trebuie cautate solutii bazate pe realitate,nu pe o lume ideala pe care noi nu prea cred s-o apucam.Sa ne implicam noi,crestinii cum zicea cineva sa mergem la cabinete si sa vorbim cu femeile care gresesc.Dar mai ales apoi sa ajutam ca acesti copii sa fie crescuti in conditii normale si nu in saracie.Daca suntem sub obladuirea Bisericii in toate poate ar trebui sa fie si asta tot acolo...Poate vorbesc cu pacat dar cred ca Domnul s-ar bucura mai tare sa facem un centru ca si cel de care se vorbea din Valea Plopilor decat inca o biserica...undeva.
Zilele trecute spuneau la stiri ca in Romania s-au comandat 30 de masini de curse unicat care nu prea stiu pe ce autostrazi sau circuite ar putea fi folosite.Anul trecut la vremea asta erau comandate doar in jur de 20.Asta e realitatea.