View Single Post
Vechi 24.02.2011, 12:42:51
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Salut Marinica,

Multumesc pentru raspuns.

Inca nu am avut timp sa intreb preotii din oras despre problema pusa in titlul topicului. Sunt foarte curios ce reaspunsuri voi primi!

In legatura cu starea de fiu sau de rob, stiu ca:

- pe de o parte Dumnezeu ne spune ca suntem fiii Lui in har (chiar si celor dinainte de intruparea Lui Hristos):

Psalmul 81, 6: Eu am zis: "Dumnezei sunteți și toți fii ai Celui Preaînalt".

- pe de alta parte, calitatea de fii ni se daruieste prin credinta:

Ioan 1, 12: Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu
Galateni 3, 26: Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu prin credința în Hristos Iisus.

- sau prin Taina Botezului (nu gasesc versetul).

Deci, cum sa intelegem? Suntem toti fiii Lui Dumnezeu sau numai cei botezati si credinciosi?
Nici eu nu stiu sigur dar parca imi amintesc ca am citit undeva ca doar cei ce-L primesc pe Hristos, adica pe Fiul cel dupa dumnezeire, in ei doar aceia se pot numi fii duhovnicesti. Deci calitatea de fiu ar fi mai inalta decat cea de rob al Domnului si nu stiu daca prin botez devenim automat fii sau numai atunci cand Hristos locuieste sigur in noi. Oricum, fara Hristos nu cred ca ne putem numi fii ai Tatalui.
Har, smerenie si jertfa de sine.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote