View Single Post
Vechi 24.02.2011, 13:11:38
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Sunteti un maestru in manuirea citatelor asa ca mi-e destul de greu sa va urmaresc
Citez fiecare idee pe care vreau sa o comentez sau la care vreau sa raspund, si imediat sub citat adaug raspunsul. Mi se pare destul de clar. In plus, e mai usor si pentru interlocutor, nu e nevoit sa tot faca scroll up & down intre citat si raspuns.

Citat:
1.Daca moralitatea e relativa la fel putem sa spunem despre orice concept etic.
Moralitatea chiar este relativa, si se schimba odata cu vremurile.
Este adevarat ca persoanele religioase prefera sa creada ca exista o moralitate absoluta, bazata pe dogma religioasa la care adera, pentru ca le vine greu sa accepte o posibila schimbare a dogmei impreuna cu schimbarile suferite de moralitate.

Citat:
2 Cea cu tarile scandinave unde trebuie sa va reamintesc ca tot dumneavoastra ati spus sa ne referim clar la realitatea obiectiva din tara noastra.Asadar noi nu avem realitatea lor ca sa functioneze rezolvarea lor.
Ei au educatie sexuala in scoli, si o atitudine diferita fata de adolescenti cand vine vorba de sex. Noi nu le avem pe nici una. Diferentele sunt clare, si lasand la o parte particularitatile culturale (care nu cred ca ar conta prea mult), nu am nici un motiv sa cred ca educatia sexuala in scoli nu ar rezolva, macar partial, problema.
Nu cred intr-o solutie unica, pentru ca lipsa de educatie in Romania are multe alte fatete in afara de cea sexuala.
Realitatea insa este asta: copii cu care nimeni nu sta de vorba despre sex fac sex. Fara sa aiba idee de pericolele la care se expun, si fara sa fie constienti de posibilele consecinte. Mai mult, pentru a discuta liber despre sex nu face parte din cultura noastra, nici dupa inceperea vietii sexuala nu prea se indeamna sa vorbeasca cu cineva despre asta, le e rusine sa meaga chiar si la un medic.

Citat:
3.Chiar nu am gasit niciunde articol care sa spuna ca la sate e situatia cu avorturile aceeasi ca la oras,unde avem parte din belsug de educatie sexuala.O fi tentatie si acolo dar nu la fel de mare.
Nu stiu ce considerati a fi "educatie sexuala", dar de unde pana unde la oras ea exista "din belsug"? Dincate stiu eu, in scoli nu se face, iar parintii sunt, in general, reticenti sa discute despre asta cu copiii lor.
Si de ce ar fi tentatia la sat mai mica? Au cumva adolescentii de acolo un alt sistem hormonal?
Nu am acum timp sa gasesc articolele despre situatia respectiva in zona rurala, voi incerca mai pe dupa masa.

Citat:
4.Exemplul cu masinile l-am dat ca sa subliniez ca oamenii cu foarte multi bani au cu totul alte prioritati,asa ca de eventualii copii scapati de la avorturi tot noi trebuie sa ne ocupam.
Nu cred ca a avea foarte multi bani si a cumpara masini de curse exclude implicarea respectivei persoane in diferite proiecte caritabile. Deci nu i-as exclude din start.

Cat despre BOR, nu am evitat sa citez. E evident ca nu am evitat subiectul, avand in vedere ce am scris. Si da, stiu ca suntem de acord, doar ca eu am adaugat si niste date, care in general ajuta la transmiterea mai clara a unui punct de vedere.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.