Citat:
În prealabil postat de konijiro
Citez fiecare idee pe care vreau sa o comentez sau la care vreau sa raspund, si imediat sub citat adaug raspunsul. Mi se pare destul de clar. In plus, e mai usor si pentru interlocutor, nu e nevoit sa tot faca scroll up & down intre citat si raspuns.
|
Scuze daca a sunat altfel,era chiar admirativ cand am zis maestru ca eu nu prea stiu cum se citeaza asa,pe sarite.Acum incerc...
Citat:
Moralitatea chiar este relativa, si se schimba odata cu vremurile.
Este adevarat ca persoanele religioase prefera sa creada ca exista o moralitate absoluta, bazata pe dogma religioasa la care adera, pentru ca le vine greu sa accepte o posibila schimbare a dogmei impreuna cu schimbarile suferite de moralitate.
|
Nu stiu ce implicatie au vremurile.Nu eram doar in prezent,la realitatea actuala?Oricum valorile morale de baza sunt cam aceleasi de-a lungul timpurilor.Un om poate avea o moralitate ridicata si fara a fi religios.Si e o diferenta clara nu relativa intre moralitatea unei femei care face avort si una care nu face.
Citat:
Ei au educatie sexuala in scoli, si o atitudine diferita fata de adolescenti cand vine vorba de sex. Noi nu le avem pe nici una. Diferentele sunt clare, si lasand la o parte particularitatile culturale (care nu cred ca ar conta prea mult), nu am nici un motiv sa cred ca educatia sexuala in scoli nu ar rezolva, macar partial, problema.
Nu cred intr-o solutie unica, pentru ca lipsa de educatie in Romania are multe alte fatete in afara de cea sexuala.
Realitatea insa este asta: copii cu care nimeni nu sta de vorba despre sex fac sex. Fara sa aiba idee de pericolele la care se expun, si fara sa fie constienti de posibilele consecinte. Mai mult, pentru a discuta liber despre sex nu face parte din cultura noastra, nici dupa inceperea vietii sexuala nu prea se indeamna sa vorbeasca cu cineva despre asta, le e rusine sa meaga chiar si la un medic.
|
Realitatea din acele tari nu difera doar la nivel cultural ci mai ales ca si nivel de trai,etica,respectul pentru legi,protectia sociala si multe altele.De aceea spuneam ca realitatea noastra fiind alta nu putem aplica rezolvarea lor.Hai sa vin si eu cu exemplul tarilor arabe unde nu exista avort.Desi nu au educatie sexuala in scoli.Aproape ca nu prea au nici scoli.
Citat:
Nu stiu ce considerati a fi "educatie sexuala", dar de unde pana unde la oras ea exista "din belsug"? Dincate stiu eu, in scoli nu se face, iar parintii sunt, in general, reticenti sa discute despre asta cu copiii lor.
Si de ce ar fi tentatia la sat mai mica? Au cumva adolescentii de acolo un alt sistem hormonal?
Nu am acum timp sa gasesc articolele despre situatia respectiva in zona rurala, voi incerca mai pe dupa masa.
|
Pai ma gandeam ca la sate nu prea au cluburi unde sa se unduiasca atat.Nici timp sa se uite la canale de muzica sau sa stea pe internet ca in afara de scoala mai au si de ajutat la treaba din curte: animale,lemne etc.Cat despre educatia sexuala sexuala la oras am auzit mergand in spatele unor adolescente -fara sa vreau-atatea tehnici ca m-am intrebat si eu de unde le-o fi stiind.Cu siguranta puteau sa dea lectii parintilor lor.Credeti ca epoca internetului mai exista ceva despre care nu te poti informa daca vrei? Si cine "se stie" cu netul mai mult decat copii si adolescentii?
Citat:
Nu cred ca a avea foarte multi bani si a cumpara masini de curse exclude implicarea respectivei persoane in diferite proiecte caritabile. Deci nu i-as exclude din start.
|
Da,aici m-am cam hazardat. Doamne-ajuta! Sa dea Domnul sa fie cat mai multi dintre ei implicati in acte de caritate.
Citat:
Cat despre BOR, nu am evitat sa citez. E evident ca nu am evitat subiectul, avand in vedere ce am scris. Si da, stiu ca suntem de acord, doar ca eu am adaugat si niste date, care in general ajuta la transmiterea mai clara a unui punct de vedere.
|
Din datele adaugate se intelege ca biserica catolica ar sta mult mai bine la acte de caritate daca ne luam ca si unitate de masura banii alocati.Nu am date deci nu pot sa fac astfel de comparatii.