View Single Post
  #24  
Vechi 24.02.2011, 21:03:27
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.419
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Suntem, suntem idolatri, ca nu Il punem pe Dumnezeu pe primul loc, ci mereu altceva. Asa inventam noi zeul ban, zeul serviciu, zeul mama / tata / sot / copilul mamii... Mie mi se pare ca orice persoana / lucru la care tinem mai mult decat la Dumnezeu se poate transforma intr-un zeu caruia ii slujim. Si sa nu uitam de zeul EU.
Bine punctat. Zeul EU e zeul modern si e cel mai dificil de aruncat. Un chip cioplit il poti arunca la gunoi cad te plictisesti de el, sotul il mai poti schimba, mama, tata ii poti parasi, da' ia incercati sa faceti la fel cu Zeul EU, sa vedeti puteti?

P.S. Nu joc decat sah, si acela nu pentru a castiga, ci pentru a-mi cunoaste mai bine aproapele si credinta. Sahul presupune ca toate piesele sa slujeasca uneia singure, Regele (sau Hristos in viziunea mea), si sa se sacrifice, daca e cazul, pentru a-si apara Regele, adica exact spiritul de jertfa cerut de Hristos. Toate piesele, mici sau mari, concura la paza si slujirea Singurei Figuri care nu poate fi capturata sau robita. Eu as scoate toate celelalte jocuri si as lasa doar sahul tocmai pentru rolul sau in formarea caracterului unui copil sau adolescent. Dar, din pacate, sahul a devenit desuet...astazi.
Har, smerenie si jertfa de sine.
__________________
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele?
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote