View Single Post
Vechi 25.02.2011, 10:55:02
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Si Hitler Jugend a dat martiri. Si Al-queda. Discursul tau de potriveste de minune ideologiei teroriste. Schimba Hristos cu Hitler sau Allah sau orice alta motivatie pentru atrocitati si ai sa intelegi. Evident, dupa proprii adepti, nici nazismul si nici islamismul nu sunt religii violente.
Daca comunismul a fost criminal asta nu face legionarismul sfant, chiar daca a dat martiri. Martiri nu justifica holocaustul. Ce-ar fi sa se adune n indivizi, o parte sa devina martiri cu crucea la gat si restul sa-si motiveze crimele prin martiriul celor dintai? Ti se pare normal? Cine ti-a zis ca propaganda negativa a fost indreptata doar impotriva legionarilor? Ca n-ai citit integ dar sa nu fi auzit de Arhipelagul Gulag? Ce e atat de greu de inteles? Totalitarismul sucks!
Pe bune, chiar n-ai gasit un ideal mai bun decat legionarismul? Educatia nu te atrage? Arta?
Initial nici nu am vrut sa ma obosesc sa raspund la asa o interpretare a cuvintelor mele. M-am gandit totusi sa depun un efort.
Cand vorbesc de martiri, vorbesc despre cei crestin ortodocsi, care au murit pentru Iisus Hristos si mai devreme sau mai tarziu vor fi canonizati ca sfinti. Nu stiu in ce masura intelegeti acest lucru.
Comunismul si miscarea legionara au fost doua "pete in istorie", crimele si greselile nu pot fi justificate si nici atenuate. Totusi, eu vad o parte spirituala a legionarismului, fara insa a nega ce a fost negativ.
Dvs. sigur nu ati aprofundat "educatia". Vedeti paiul, dar cu barna ce faceti? Nu vi se pare ca va permiteti sa folositi un ton cam autoritar si superior? In legatura cu ce ma intereseaza pe mine, chiar nu va priveste!