N-aș vrea să mă amestec și aici, în discuția asta atât de înflăcărată, căci mi-
am spus părerea și nu știu ce ar mai fi de adăugat, poate doar faptul:
Nu vi se pare un nonsens o frăție de cruce îmbrăcată cu parpalac de piele, diagonală, cizme sau bocanci, și cu pisistoletul automat la centură? Care se autonumeau poliția legionară pusă pe implementarea prohibiției în oameni ca să nu mai fie românii frați cu evreii, cu țiganii, cu rușii, cu bulgarii, cu grecii, cu negrii, cu francejii, cu englezii și mulți alții ci musai numai cu ungurii și austriecii și cu italienii și nemții și japonejii?
La început mișcarea legionară a însemnat Căpitanul și onarea jertfei benevole pentru poporul român, apoi s-au dat cu furerul și sima și antonescu și au jurat că se vor răzbuna pe Iorga, pe regele Carol al II-lea și pe Jandarmeria regelui... și s-au răzbunat... au transformat țara într-o falangă a Cezarului... nu e penibil, defapt așa încep toți, încep bine, frumos, idealist jerfitor înălțător sfârșind în lăudăroșelenia de sine, a iubirii de sine, în găsirea de sine, pentru pofte și plăceri și răzbunări, folosind credulitatea oamenilor pentru îngrășarea propagandei.
Toți s-au inspirat apoi de la
această prostie umană și manipulare în mase învățată de la bolșevici... de la desfrânata jidoavcă... aia care striga: trăiască zeloții, dă ni-l pe barnaba... iar barnabas era un tâlhar, un criminal, căci omul s-a ales pe sine însuși, iar despre Iisus au strigat până astăți la fel: ''ia-L, ia-L, răstignește-L, răstignește-L, noi nu avem alt împărat decât pe Cezarul.''
Voi nu vedeți că l-au alungat pe Carol al II-lea mințindă că el a dat ordin ascuns să-l ucidă pe Căpitan când ei l-au ucis și au furat autoritatea lui Mihai? Deci au ajuns o bandă de tâlhari carte l-au ucis pe Căpitan și s-au amanat la putere ca să lupte cu sufletul și martirii poporului român, câci nu trecuseră 20 de ani de la primul război mondial și 50 de la războiul de independență și iată că ăștia au făcut stânga-mprejur, dându-se nebolșevici, când defapt erau frați buni cu ei, sau nu se aliase furerul cu bolșevicii? Deci nonsens și absurd dar cu o mare grozăvie, exact așa ca cei cuprinși de jertfa ceartei, ce artă? artă marțială și joială, și altele.
Cu toate astea, Valeriu Gafencu, Bartolomeu Anania, părintele Papacioc și părintele
Justin Pârvu sunt sfinți mai mult ca sigur.