Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
Pruncii nou-nascuti nu sunt fara de pacate , chiar daca ei nu pot face pacate .
|
Chiar asa?
Defineste pacatul de care se fac vinovati embronii, te rog. Au baut prea mult lichid amniotoc sau au mancat prea mult din cordonul obilical?

Confunzi slabicunea pacatului stramosesc cu pacatul personal.
Numai pacatul personal ne duce in iad.
Repet: citeaza te rog un singur sfant parinte care sa spuna asta. Nu de oamenii maturi, ci de prunci. Nu o interpretare, ci un text clar.
Pana acolo, voi zice doar ca e interpretarea ta.
Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009
NB: faptul ca practica si doctrina botezului copiilor inca din stadiul de nou-nascut a intrat in practica bisericii ortodoxe are exact aceiasi semnificatie cu situatia in care Mintuitorul nu l-a ,,recrutat" eil insusi pe Pavel ca apostol ci abia mult mai tirziu. de asemenea ca Corneliu a fost botezat ortodox si a ajuns episcop mult mai tirziu desi acesta a discutat direct cu Mintuitorul cin i-a vindecat sluga, ca monahismul a aparut mult mai tirziu ca forma de desavirsire duhovniceasca desi premizele si baza a pus-o chiar Hristos ... si exemplele de acelasi gen pot continua !
|
Asta nu e un raspuns: de ce sf.. Vasile nu a fost botezat de parinti in pruncie? Nu din neglijenta, banuiesc, ca doar si ei sunt sfinti?
Daca s-ar fi gandit ca daca moare copilul nebotezat ajunge drept in iad, l-ar fi botezat imediat.
As mai adauga: prefer sa imi iau riscul duhovnicesc de a indrazni sa cred ca Dumnezeu este bun si iubitor de oameni, si nu va condamna la nefericirea si chionul vesnic niste suflete carora nici macar nu li s-a dat ocazia sa faca o alegere, decat sa cred,
dupa o anumita logica asazis ortodoxa implacabila, ca este nemilos si va face acest lucru.