View Single Post
Vechi 25.02.2011, 16:17:10
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit Posibil răspuns pt. Florica_severin

Evreii nu erau politeiști? Evident că nu... Nici românii și nici alte popoare, în totalitatea lor, nu sunt monoteiste, eventual indivizii, luați separat, pot fi monoteiști. Unii au ca „zei” pântecele, alții - muzica rock, vedetele și oamenii celebri la zi, propriile defecte și slăbiciuni etc., plus alții cu diverse credințe sincretiste sau new-ageiste, fiecare reușește, într-un fel sau altul, să-și întroneze mai mult de un „zeu” în viața lui, chiar dacă nu-l personalizează. Nimeni nu este cu adevărat monoteist. Tocmai, aceasta este provocarea: a deveni al lui Iisus Hristos, a deveni al Prea Sfintei Treimi acum and ever and ever.

Cum le place evreilor să creadă că vor domina lumea? Evreii nu cred, evreii o domină și astăzi.

Nu este cu certitudine stabilit și nu cred că va putea fi stabili vreodată monoteismul sau politeismul geto-dacilor: Zalmoxis, Gebeleizis, Marte, Hestia, Bendis se presupune că ar fi făcut parte din panteonul geto-dac, așa cum se presupune că Zamolxis sau Gebeleizis (unii spun că ar fi fost unul și același) ar fi fost singurul lor zeu. E adevărat că Marte, Hestia ar fi de proveniență greco-romană, poate și Bendis, dar, sincer, chiar nu merită să-mi bat capul cu presupuneri, oricum niciodată confirmate în mod cert.

Nu știu care sunt acei mari maeștri ai Orientului și nici nu știu dacă poporul român va ajunge un centru de spiritualitate al lumii. Nu e la mine, ca să zic așa, pre-știința... Un lucru e sigur: nu se va întâmpla niciodată în afara voii divine, adică a Prea Sfintei Treimi.

Masoneria nu s-a dorit a fi niciodată creștină. Dintru bun început au accepat un Dumnezeu – Mare Arhitect care are prea puține "legături conceptuale" cu Dumnezeul creștin. Poporul român ar trebui să-i învețe pe ceilalți despre Adevăratul Dumnezeu? Dacă Dumnezeu va hotârî așa, atunci așa să fie. Dar după toate probabilitățile, se pare că noi suntem învățați de ceilalți, cel puțin, deocamdată.

Evreu' cumpără tot? De ce nu o face și românu'? Link-ul postat, evident, scos dintr-un context mai larg, nu-mi spune nimic! Chiar aș fi vrut să știu dacă afirmațiile lui Shimon Perez sunt, într-adevăr, reale sau sunt doar simple ironii la adresa celor care chiar cred (și pe bună dreptate) că evreii cumpără tot. Și în cazul din urmă, e mult mai gravă atitudinea lui.

Străbunii? Străbuni ne sunt toți predecesorii de la Adam încoace, sau, de dată mai recentă, cred că poporul român este rezultatul neamului geto-dac și a romanilor, care s-au aciuat pe aici, plus o bonificație de vreo câteva popoare migratoare.

P.S. Inițial, am crezut că postarea dvs. este o simplă ironie frumoasă, de altfel, la ceea ce spusesem eu. Însă, mi-am adus aminte de link-urile dvs. dintr-o postare anterioară care mi-au deschis în toată splendoarea lor coperțile cărților lui Pavel Coruț. Sunt vreo 15 ani de când am crezut că am scăpat de individul ăsta, dar văd că încă mi se aduce aminte de un om semidoct și superficial, cu accese de inteligență sporadică, dar abcese intelectuale mult mai dese, a cărui operă are darul să stârnească imaginația unor tineri și să le blocheze apetitul spre orice lectură, într-adevăr, serioasă. N-am crezut că voi zice vreodată, dar Leo Taxil și Erich van Daniken măcar mai au ceva "de oferit". Măcar ăia doi te provoacă să-ți găsești niscaiva argumente. Dumnezeu să-i ferească pe copii români de "lucrările" lui Pavel Coruț! Sau să aibă parte de lecturile astea, măcar, după ce v-or fi luat contact cu adevărata spiritualitate, știință și cultură a lumii.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 25.02.2011 at 16:21:21.
Reply With Quote