acum o sucesti...
cred k eu nu am dragostea kre o au ceilalti crestini sau monahi... sincer, pe ce te bazezi knd spui k nu avem dragoste? ai stat macar o ora intre noi?... k sa nu zic o zi...
dar bineinteles prezenta sau lipsa dragostei nu reflecta adevarul... in toate religiile exista dragoste mai mult sau mai putin... chiar si ateii au.
dak noi combatem anumite idei nu inseamna k va combatem pe voi, k oameni. cu voi chiar nu avem nimic...
chiar vorbeam cu un parinte si am adoptat o atitudine superioara fata de "cei de pe nou"... iar sfintia sa mi-a dat peste nas spunandu-mi "e lasa... dak suntem pe vechi nu inseamna k noi suntem sfinti.."
Citat:
Daca adevarul e la voi, daca aveti si iubirea de dusmani (BOR) atunci totul va fi intr`o adevarata comuniune.
|
crezi k noi nu am vrea aceasta comuniune?
dupa cum spunea PS Flavian intr-o predica (presupun k se adresa bisericii oficiale) "si noi vrem sa ne unim cu voi, dar nu ne cereti sa facem compromisuri! reveniti voi la vechea si dreapta credinta si atunci ne vom unii", caci Sf Marcu de Efes spunea "Nu exista concesie in materie de credinta" ;)
stii cate incercari au facut cei de pe vechi pt a readuce calendarul oficial la normal? ... nici eu nu le stiu pe toate, dar stiu k au fost... si mai stiu k obstacolele au fost mereu aceleasi: politice.
deci incercari pt unire n-au fost numai din partea oficialilor ci si a "neoficialilor" ortodocsi :p ;)