View Single Post
Vechi 25.02.2011, 17:02:46
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Am evitat sa scriu sub varsta legala tocmai ca sa nu-mi spui despre coruperea de minori, si am spus sub o anumita varsta, adica sub varsta adolescentei, in perioada copilariei. Daca te ajuta in vreun fel sa zicem - 12 ani.
Sarcinile la varsta aia sunt exceptii. Romania e pe locul 1 european la sarcini la varsta adolescentei. Nu stiu ce se defineste ca "adolescenta", dar ma indoiesc ca incep de la 12 ani.

Citat:
Este clar ca vei fi acuzat de pedofilie si ti se va spune ca la varsta respectiva copilul nu are discernamant!
Probabil nu ai observat, dar nu vorbeam despre sex intre major si minor, ci sex intre minori. Mai mult decat atat, pentru ca sexul cu minori sa fie incriminat, mai trebuie sa existe si o plangere.

Citat:
Nu este rau si rusnios in a explica, dar nici posibilitatile de a stopa nu sunt limitate.
Majoritatea parintilor considera ca este rusinos, si evita subiectul. Mai mult decat atat, se opun si introducerii acestui tip de educatie in scoli, de teama ca le "strica" copiii.
Daca mergi pe ideea de abstinenta, atunci da, cred ca sansele de succes sunt mult limitate.

Citat:
reclamele subtile, filmele si toate discutiile pomenesc sexul nu ca pe ceva normal dar ca pe ceva care TREBUIE incercat
De acord. Dar asta nu se va schimba, pentru ca sunt bine infipte deja. Tocmai pentru ca exista acest gen de reclame, si tocmai pentru ca abordarea legata de sex este mult mai libera decat in trecut, este nevoie de educatie sexuala, care se responsabilizeze tinerii in legatura cu sexul.

Citat:
Este una in a explica copilului cand esti intrebat si alta: hai sa-ti explic despre sex ca nu cumva sa prinda nepregatit. Asta e ca si cum ai spune: ok, dupa ce iti tin discursul asta esti pregatit de sex.
Daca astepti sa faca 18 ani ca sa te intrebe si tu sa ii explici, probabil va fi prea tarziu.

Si nu stiu de ce iti e teama: e clar ca situatia, asa cum e ea acum, e foarte nasoala.

Avem asa: 22 milioane de copii avortati in ultimii 50 de ani.
Avorturile au venit clar in urma faptului ca s-a facut sex neprotejat.
In anii comunismului, pentru ca nu se gaseau contraceptive.
In anii mai recenti, pentru ca nu i-a interesat sa isi asume responsabilitatea protectiei, dar nu au avut o problema in a face sex. Exact responsabilitatea asta este scopul unui curs de educatie sexuala.

Nu inteleg teama asta. De parca romancele se marita toate virgine, nu exista urma de avort in tara, si Romania e faimoasa pentru abstinenta intregului popor. Daca era asa, intelegeam o urma de neliniste legata de educatia sexuala.

Deci ce e mai bine?

- sa invatam ca sexul are consecinte si nu e tocmai o jucarie, si sa facem copii doar cand ii vrem si ii putem creste?
- sau sa ne bagam picioarele in ele de mijloace de protectie si contraceptie (despre care oricum nu stim, ca nu ne zice nimeni), pentru ca pana la urma un avort, doua, trei nu sunt un capat de tara?
* in cazul in care nu v-ati prins, a doua varianta este exact ce se intampla acum in Romania.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.