Citat:
În prealabil postat de konijiro
Probabil nu ai observat, dar nu vorbeam despre sex intre major si minor, ci sex intre minori.
|
La partea cu pedofilia te-ai pierdut...
Ziceam doar ca acceptand anormalitatea ca normalitate (sexul la varste fragede) vom ajunge sa acceptam si pedofilia daca un copil de 12 ani poate discerne cand si cum sa faca sex.
Citat:
Mai mult decat atat, pentru ca sexul cu minori sa fie incriminat, mai trebuie sa existe si o plangere.
|
Deci daca incriminarea nu exista atunci totul este considerat normal indiferent de varsta...
In fine, pedofilia nu face subiectul acestui topic. Cred ca e bine sa ne oprim. O vedeam doar ca o consecinta iminenta.
Citat:
Majoritatea parintilor considera ca este rusinos, si evita subiectul. Mai mult decat atat, se opun si introducerii acestui tip de educatie in scoli, de teama ca le "strica" copiii.
|
Eu ma opun introducerii in scoli pentru ca daca nu ar fi distrus bruma de invatamant care mai era, nu ar mai fi fost loc/timp si de educatie sexuala, si cred ca educatie sexuala se face in familie. Numai cei care n-au chef/timp de discutii cu copii lor prefera sa-i educe altii. Ca sa nu mai vorbim ca programele de educatie sexuala sunt jumatate "Kinsey" cu explorarea placerii in loc de responsabilizare.
Citat:
Daca astepti sa faca 18 ani ca sa te intrebe si tu sa ii explici, probabil va fi prea tarziu.
|
N-ai frica, daca relatia cu copilul tau va fi una sanatoasa te va intreba mult mai repede. Daca deabia te vede 2 ore acasa si esti pentru el un strain nici la 18 ani nu te va intreba. Eu am avut o discutie de genul asta cu tatal meu la 13 ani. Nu se face in functie de varsta ci se face in functie de copil.