Citat:
În prealabil postat de Geony
Sunt carismatici...e un cult desprins din penticostali....cautati Miscarea carismatica pe google si gasiti informatii.
Si la noi in tara, prin "grija" patorului baptist Iosif Ton, este o grupare numita Miscarea Strajerilor, care cuprinde invatatura baptista si invatatura penticostala...se practica in rugaciune urletul si vaicareala , adica strigatul. Adeptii nu se comporta ca si carismaticii, nici ca penticostalii...intre ei!
|
Ei, da, m-am cam lămurit. Știam de Iosif Țon din vremuri antedecembriste, i-am mai auzit și eu câte o predică la radio, părea ceva mai serios. Urmărind datele despre mișcarea străjerilor, mi se pare la o primă lectură că ar vrea să fie un liant de legătură între neoprotestanți, un soi de mișcare ecumenică neoprotestantă? Cine, Doamne iartă-mă!, va mai opri valul acesta de revelații ale lu' fi te' cine care ia Scripturile în mână? Să ne lumineze Cel de Sus!
Dar nu înțeleg ce legătură au manifestările acelea, ce reclamă o expertiză psihiatrică, cu Dumnezeu? Nu știu, rămân la părerea mea: un om normal nu poate să facă așa ceva, cu atât mai mult un creștin dedicat lui Iisus Hristos, deci, acele postări de pe youtube, pot fi reale au ba. Or fi ceva exorcizări, ceva demoni sau pur și simplu, unii cu grave tulburări psihice? Unde e oare rugăciunea în ascuns și nu în fața lumii? Unde este echilibrul sfinților apostoli?