Citat:
"Nu pot sa cred" =/= realitate. Trist, dar adevarat.
Statisticile te contrazic, la fel cum ii contrazic si pe cei care inca ridica in slavi invataantul romanesc, ca asa au invatat ei, ca e cel mai tare.
|
Probabil, dar statisticile din Romania nu fac decat sa confirme ceea ce vor cei care le fac sau le comanda, fie ca sunt politice sau altele. Avem nevoie de pita in plus pentru cineva, hai sa facem educatie sexuala. Vrem sa ne aliniem lumii civilizate, hai sa facem educatie sexuala, oricum, cu educatia morala s-a dat gres, orele de dirigentie sunt cum sunt, nu intereseaza pe nimeni, sunt ore de motivare a absentelor si discutii pe seama unor colegi dementi teribilisti buni de dus la psihiatrie. Si astia la cuvantul sex sau educatie sexuala poate vor vrea si materiale vii.
Citat:
Din nou, din aceleasi statistici reiese ca sunt multi care nu stiu. Ingrijorator de multi.
Si probabil vei gasi asta socant, dar parintii nu sunt autoritatea suprema in orice.
|
N-or fi parintii autoritatea suprema, dar cred ca sunt in masura sa-mi povesteasca din experienta proprie. Si daca ma intereseaza mai multe si parintii nu sunt in masura sa-mi ofere explicatii, am la dispozitie destule surse de informare si documentare, net-ul si altele.
Morala nu e relativa sau oricat de relativa ar fi sunt cateva lucruri care raman aceleasi: crima e tot crima, orice act de agresiune asupra celuilalt fie el fizic sau psihic ramane tot agresivitate, violul este tot viol, avortul este tot avort, adica crima, actul sexual prematur este tot ceva nefiresc. Morala nu poate fi despartita oricat am vrea noi de un fundament teoretic mai general, în cazul meu, etica crestina, în cazul tau probabil vreo conceptie generala asupra vietii.