De fapt aici este vorba despre anumite "obiceiuri",care tin cica de "dogme babesti"..cum ar fi ,dupa ce ai luat Sfanta Impartasanie(adica te-ai unit tainic cu Domnul)prin aceasta Sfanta si Mare Taina,sa incepi a da "pupicuri" in dreapta si in stanga sau mai stiu eu ce lucruri nedemne sa mai faci.Pai cum asa??in momentul cind tu te-ai unit cu Hristos,trebuie sa te porti cu multa cuviinta ,sa spui rugaciunile de multumire si mai ales sa fii smerit,pentru ca Duhul Sfintitor a Lui Iisus sa salasuiasca in trupul tau cit mai multa vreme. Sau ,inca ceva:sfintirea hainelor pentru cei chinuiti de boli cumplite.Cum sa fie asta ceva "babesc"???Chiar ,preotul mi-a cerut sa aduc o haina a celui bolnav ,inainte de a pleca spre spital cu respectivul.Iar , asezatul pe jos (am vazut si la noi in biserica acest lucru),de obicei a copiilor bolnaviori,peste care trec preotii cind se intorc in altar dupa ce au iesit cu Cinstitele Daruri.Deci in cartea "invatatura de credinta crestina ortodoxa"zice cam asa"nu fac rau cei ce "cad la Daruri",adica suferinzii,care se culca jos pentru a trece preotul cu cinstitele Daruri peste dansii ,la Vohod"
|