Pentru Sophia
Credincios: - Iubirea fata de cei din jur si bucuria pe care o simtim alaturi de ei este una inferioara? Trebuie sa vedem dincolo de relatiile noastre cu oamenii?
Pr. Teofil: - Nu se poate zice ca e inferioara. Fiecare lucru e la nivelul la care se gaseste omul care il realizeaza. Te poti bucura de oameni si e bine sa te bucuri, mai ales de oamenii care sunt binevoitori. Acum, nu trebuie de fiecare data sa ne facem probleme: "Am tusit, am gresit, am stranutat, e pacat!". Nu asa se traieste viata crestina, viata superioara; viata superioara se traieste in legatura cu Dumnezeu, Care e Tatal nostru. Sa ducem o viata care sa fie conforma cu ce vrea Dumnezeu si sa traim in asa fel incat sa ne stim sub binecuvantarea Lui, si asta e totul! Nu trebuie sa ne facem acum fel de fel de probleme. Sigur ca atunci cand facem un lucru pe care stim ca nu-l vrea Dumnezeu, e gresit, si, in cazul acesta, trebuie neaparat sa il parasim.