"Scopul Fundației Focul Sacru este ,,Renașterea spirituală a națiunii române", parte integrantă a Marelui Proiect Hristic, acela care se referă la unitatea spirituală a planetei, adică ,,o singură turmă și un singur Păstor”. Acest scop poate fi atins în timp cu ajutorul lui Dumnezeu și suntem siguri că alături de alți oameni și alte societăți care au aceeași țintă vom reuși.
Considerăm că acest deziderat va putea fi realizat numai prin întoarcerea la credință a oamenilor, la o credință reală, manifestă.
Credința în Dumnezeu afirmată și manifestată este virtutea divină prin care o ființă își recunoaște Creatorul.
De aceea, principala misiune a membrilor Fundația Focul Sacru este să ajute cât mai mulți oameni să conștientizeze, cu liberul lor arbitru, existența lui Dumnezeu.
Școala de spiritualitate Focul Sacru, parte integrantă a Fundației Focul Sacru, își propune să reînvie vechile practici inițiatice ale trăitorilor acestor locuri, Învățătura hristică practicată în această școală împletindu-se natural și armonios cu vechea Învățătură Zalmoxiană.
"Atunci când urmașii voștri vor ști să reînvie adevărata credință și se vor întoarce la cele sfinte, doar atunci durerea și nesiguranța vor fi pe veci stârpite. Acele vremuri vor veni cândva, poate într-o mie de ani, poate în două mii de ani, dar vor veni cu siguranță...," le spunea Zalmoxis strămoșilor noștri din aceste locuri.
Nu ne propunem să inventăm nimic. Vrem doar să ne întoarcem la rădăcini și să regăsim puterea extraordinară a înaintașilor noștri în a iubi, a ierta și a sluji acestei țări a cărei anagramare nu este întâmplător OM ÎN RAI."
In propria mea opinie, ca intentie ar fi ok....insa nu stiu ce paralele ar fi intre accentele hristice si cele zamolxiene....Deci sunt circumspecta!!!
Ce mi-a placut , a fost chestia cu anagramare anumelui tarii noastre , din care a rezultat OM IN RAI...