View Single Post
Vechi 28.02.2011, 11:37:47
xanixade's Avatar
xanixade xanixade is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.01.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru xanixade
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mari28 Vezi mesajul
mentionez ca am facut festanie luna aceasta iar pentru o perioada scurta intradevar lucrurile erau mai linistite , am scapat de durerile de cap care le-am avut zilnic de ceva timp , de starile de rau , de senzatia de sufocare si multe multe altele care me facea incapabila sa functionez ca persoana zile intregi saptamani , luna de luna nu stiu daca aveam adunat o saptamana in care sa ma simt relativ bine ... ca sa nu zic ca in decembrie rau rau dar inafara de o infectie altceva nu mi sa gasit , o infectie care nu aveai cum sa o ratezi pentru ca eram chiar plina de buboaie mari .. sunt prea multe lucruri de spus si povestit , lucruri care mi se intampla de mult mult timp , si care le-am ignorat si le-am pus pe seama timpurilor , unele am zis ca au fost decizii gresite nu vroiam sa accept sub nici o forma ca cineva nu ne lasa in pace ..pentru ca nu am facut decat bine ... pentru cei care nu cred in vise e bine ... sa fie asa in continuare ..ca e tare aiurea sa visezi locuri in care nu ai fost nicodata ca se afla in alta tara la mii si mii de km distanta , sa visezi un om care il cunosti si sa ii descrii persoanei casa , camerele , mai mai sa cada jos cand ii spui ce a facut inainte sa fie la un pas de moarte ... (in ziua respectiva persoana a fost muscata de un paianjen veninos si a stat 20 de zile in spital ca nu raspundea la tratament ) ...
Trebuie sa incetezi sa crezi in vise... Oricat de fascinante ar fi ele...
Din cate imi mai aduc aminte sfintii parinti spun:
1) visele pot fi de la tine, atunci cand te gandesti prea mult asupra unor probleme care nu te lasa in pace, astfel cand dormi, problema revine in vis...
2) visele pot fi de la diavoli, atunci cand ei te batjocoresc prin somn... iti dau cosmaruri, naluciri, vise cu necuratie, etc...
3) visele pot fi de la Dumnezeu, dar sunt cazurile cele mai rare... adica, cel mai probabil niciodata in viata n-o sa viseze de la Dumnezeu cineva, si si atunci, in conditiile cele mai speciale... in orice caz, acestea se repeta, astfel incat tu singur poti deslusi daca sunt de la Dumnezeu... sa nu te increzi in orice vis, numai asa...

In plus, se poate intampla sa visezi cu sfinti, etc. Ca sa deosebesti daca acest fel de vis e chiar de la Dumnezeu, trebuie sa fii cat mai neincrezator, chiar si cea mai mica indoiala survenita, in timpul si dupa vis, va fi destul ca sa zici ca e de la diavol.... pentru ca atunci cand vine Dumnezeu nu se afla indoiala, frica etc.

Intelegi?

Niciodata un crestin (ortodox) nu trebuie sa se increada in puterile sale ca sa vada ingeri, sfinti, chiar pe Hristos... pentru ca sunt foarte multe naluciri prin care isi pot bate joc diavolii de om... ganditi-va ca nici calugarii nu cauta sa vada, sa vorbeasca, caci cunosc ca se afla una din cele mai mari inselari....

Plus ca trebuie sa stii ca diavolul de multe ori iti da in vis niste lucruri, ca apoi sa caute sa le indeplineasca chiar el, ca sa crezi... Asemenea lucru ii si cu superstitiile...