Citat:
Īn prealabil postat de maria40
Recunosc ca am perioade in care cad si pe moment imi vine sa urlu, mai ales cand vad o nedreptate. Stai linistit imi cunosc slabiciunile...uneori simt ca nu sunt vrednica nici sa stau inaintea lui Dumnezeu din pricina neputintelor si a pacatelor mele.
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor. Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
Ai fi putut cu Horatiu sa pui in practica ceea ce ai invatat pana acum la seminariu incercand sa-l faci sa treaca de la ateism la ortodoxism.
|
Asa cum i-am zis si lui Horatiu nu zic de dificultatea examenelor ci faptul ca asemenea informatii nu le cunosti in alta parte...acum ce a fost intre mine si el a fost o alta treaba.
Si plus de asta,degeaba puneam in practica daca el nu vrea,te-ai gandit la asta?Sa stii ca si diavolul este cel mai bun teolog dar nu stie taina cea mai importanta,si anume iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele.Acum daca am schimbat un schimb de replici...gata spuneti toti: asta nu merita sa fie in clerul Bisericii si sa ii dam noi o morala la care am auzit de "n" ori.
Pe bune acum multi din forum ar trebui sa experimenteze linistea

si sa se gandeasca de 2 ori la ce vor sa spuna astfel incat sa nu sminteasca pe nimeni.
P.S Daca urli la orice nedreptate inseamna ca ori o sa ai o laringita ori o problema serioasa la cap.