View Single Post
Vechi 15.07.2006, 09:32:45
Dodi Dodi is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.05.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicoleta34
Am si eu o nelamurire ca de la o crestina catre fratii si surorile mele:
Sunt atatea acatiste, rugaciunile specifice ( de seara etc) psaltirile ca sunt mai multe in special ale Maicii Domnului si acatistele Domnului Nostru Iisus Hristos si ale multor sfinti si sfinte plus ca am aflat si de Ceaslov de o vreme ( si nici macar nu stiu cum trebuie citit) eu ma simt neputincioasa ca nu stiu pe care sa le citesc!
Voi (daca se poate stii) cum procedati? Exista un anumit ritual de rugaciune pt un crestin?
Iertare!
Cred ca cel mai bine este sa intrebi un preot - daca iti este si duhovnic, cu atat mai bine. Cu prea multa ravna, fara indrumarea cuiva, poti aluneca usor in mandrie, in formalism etc... Oricum, din cate stiu, este bine sa incepi si sa sfarsesti fiecare zi cu rugaciuni de slava si multumire lui Dumnezeu si sfintilor Sai. Acatistierele si Psaltirea contin, de obicei, rugaciuni incepatoare si indrumari despre cum trebuie citite, iar daca nu gasesti suficient timp, poti spune si rugaciuni mai scurte (rugaciunea inimii, "Doamne miluieste" etc), oricand simti nevoia. Toate sunt folositoare, dar depinde de fiecare cat si cum se roaga.
Doamne ajuta!
Reply With Quote