Citat:
În prealabil postat de lugrez
Avortul din motive medicale (adica poate sa moara mama sau copilul o să fie bolnav toata viata) este cu totul diferit fata de avortul din proprie optiune. Avortul din proprie optiune e legal in primul trimestru cand inca nici nu s-a format creierul. Abia in ultimul trimestru fatul incepe sa fie viabil, deci are sanse sa supravietuiasca in afara uterului. Exista motive foarte bine intemeiate pentru care nu se emit certificate de nastere la conceptie, blastula sau zigotul nu-s oameni.
A pune viata mamei in pericol sau a duce la termen o sarcina diagnosticata cu sindrom Down doar ca sa botezi este o crima.
|
Spre rusinarea celor care se cred "drepti" dar justifica avortul, ar trebui sa cunoasteti ca exista foarte multi catolici pt care avortul este de neconceput.
Am o cunostinta care lucreaza in spital si-mi povesteste ca in general latino-americanii nici nu vor sa auda vreun argument pro-avort si nasc copiii, indiferent de boala cu care acestia apar in lume, chiar daca bebelusul va supravietui doar cateva ore.
Suferinta acestor parinti este mare, dar curajul lor este admirabil.. cred ca mult mai mult inteleg ei despre valoarea unei vieti inaintea lui Dumnezeu!
(Apropo.. nu certificatul de nastere iti da calitatea de om!)
Va rog sa cititi acest material extraordinar despre ce inseamna iubirea!
(ca prea aburiti pe zeci de threaduri citate siropoase despre iubire)
http://www.regnumchristi.org/english...e=782&id=21568
.. si sa va ganditi apoi la cat de drepti suntem in fata lui Dumnezeu.
Daca nu suntem in stare sa facem un bine, macar sa nu emitem opinii pro-avort!