Humus
daca e din conserva nautul se foloseste asa cum e . daca e nefiert
se lasa 24 de ore la inmuiat si se fierbe 10 minute la foc iute si ,1 ora si 20 minute la foc mediu. se strecoara si nu e necesar sa se curete de pielite
reteta originala de hummus e asa :
2 pahare naut fiert
sucul de la 1 lamaie
1 lg cu varf de Tahini ( Tahine ) - pasta de susan100%
2 catei de usturoi
ulei de masline cam 3-4 linguri
apa care se adauga treptat in blender pana se obtine consistenta dorita
sare
toate se pun la gramada in blender si se mixeaza. din cand in cand opriti blenderul si amestecati cu lingura pt ca la incepul e destul de gros amestecul. Puneti apa treptat ca sa nu-l subtiati prea tare.
Tot secretul hummusului e Tahine care se poate inlocui cu unt de arahide ( peanut butter) dar nu e la fel de gustos.
Toate cantitatile sunt aproximative. daca va placecu mai multa lamaie mai adaugati, daca nu va place usturoiul se poate si fara .
|